Animale


Receive HTML?

Home arrow Biologie arrow Dropia (Otis tarda) Cea mai mare pasare zburatoare din lume.
Dropia (Otis tarda) Cea mai mare pasare zburatoare din lume. PDF Imprimare E-mail

Biologie

Dropia (Otis tarda) – Cea mai mare pasare zburatoare din lume.

Cercetatorii de la Universitatea Bath si conservationistii de la Great Bustard Group au lasat 18 dropii libere in Campia Salisbury, ca parte a unui proiect in desfasurare pentru reintroducerea speciei in Regatul Unit.

Dropia, specie amenintata la scara intregii planete, este cea mai grea pasare zburatoare din lume, si, ca urmare a micsorarii habitatului si a vanatorii, a disparut din Regatul Unit in timpul epocii victoriene. In ultimii 3 ani, cercetatorii de la Departmentul Biologie si Biochimie de la at Universitatea Bath au lucrat cu conservationistii de la Great Bustard Group pentru a obtine reintroducerea acestor pasari in tara, si pentru a studia populatii existente in Rusia.

Acesta a fost al cincilea grup dintr-o serie de pasari tinere provenind din Rusia care au fost eliberate in aceasta zona. Ele se vor alatura unui card mic de pasari provenind din eliberari pe parcursul celor patru ani precedenti, si care sunt inca vizitatoare regulate ale Campiei Salisbury.

Cercetatorii spera ca pasarile vor incepe sa se imperecheze incepand cu anul urmator, si le vor tine sub observatie pentru a intelege mai multe lucruri despre ritualurile complicate de imperechere ale dropiilor.

Proiectul a fost condus de prof. Tamas Szekely de la Departmentul Biologie si Biochimie.  John Burnside, un doctorand din cadrul aceluiasi grup, va colecta informatii asupra populatiilor de dropii britanica si rusa, comparandu-le cu ceea ce se stie despre populatiile din Spania.

John Burnside a explicat: “Daca populatiile de dropii au fost studiate extensiv, se cunoaste prea putin despre rudele lor din Rusia. Suntem interesati sa aflam cum vor fi stabilite noile teritorii de raspandire in Regatul Unit de catre pasarile puse in libertate la o data recenta, si cum isi vor crea acea complexa ierarhie sociala a lor pornind de la zero.”

De asemenea, cercetatorii vor oferi recomandari cu privire la strategii;le de conservare a pasarilor, identificand orice amenintare la adresa populatiei acestora si gasind metode de a le atenua. Pe langa acesta, proiectul va investiga evolutia sistemelor comportamental si de raspandire ale dropiei.

Acestarticol are ca sursa www.biologynews.net  si Universitatea Bath (Regatul Unit)

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect