Animale


Receive HTML?

Home arrow Specific speciei arrow Ursul brun (Ursus arctos)
Ursul brun (Ursus arctos) PDF Imprimare E-mail

  Starea în natură – Risc redus 

ursul brun

Distribuţie

harta urs
          
                     
                            

Lungime corpului: mascul: 90 - 150 cm; femelă 70 - 120 cm          

Durata medie a vieţii în natură = 25 ani

Greutate mascul: 140 - 320 kg; femelă 100 - 200 kg     

Durata medie a vieţii în captivitate = 40 ani

 


Hrana = Omnivor: rădăcini, bulbi, fructe, seminţe, nuci, iarbă, cadavre, peşte şi uneori atacă ungulate mari şi vite.
Cantitatea de hrană este redusă (ierburi şi frunze) primăvara, medie (fructe şi boabe) vara şi mare (ghindă, jir, castane) toamna înainte de hibernare.

Unul dintre cele mai sensibile nasuri din lumea animalelor - simte mirosul hranei de la 15 km!

 

 

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect