Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Ce este Congresul International al Ingrijitorilor Zoo?
Ce este Congresul International al Ingrijitorilor Zoo? PDF Imprimare E-mail

Pagina ingrijitorului

Ce este Congresul International al Ingrijitorilor Zoo?

CIIZ (Congresul International al Ingrijitorilor Zoo) construieste o retea mondiala a ingrijitorilor zoo si altor profesionisti din  domeniul ingrijirii si conservarii animalelor salbatice. Acest schimb de experienta si cunostinte va imbunatati profesionalismul ingrijitorilor zoo in beneficiul animalelor din grija acestora si va promova constientizarea si actiunile care vor contribui la prezervarea animalelor salbatice in orice parte a lumii.

In 2000, reprezentanti ai sapte asociatii profesionale ale ingrijitorilor din mai multe parti ale lumii s-au intrunit pentru a discuta nevoia unei mai bune comunicari intre ingrijitorii zoo din intreaga lume. Ideea de a crea Congresul International al Ingrijitorilor Zoo International (CIIZ) a fost formulata, si prima conferinta a CIIZ a avut loc in Olanda, in anul 2003.
 
CIIZ a fost creat pentru a raspunde la cinci prioritati, incluzand dezvoltarea meseriei de ingrijitor, organizarea de conferinte, asistarea in dezvoltarea unor noi asociatii nationale ale ingrijitorilor, dezvoltarea retelei globale de ingrijitori zoo, si conservarea. Deja am intampinat un mare succes. Totusi, problema pentru CIIZ ramane dezvoltarea si evolutia asociatiei. Scopul acestui studiu si al acestei conferinte este stimularea procsului vizionar si obtinerea implicarii tuturor delegatilor nostri in indeplinirea sarcinii de formare a unei asociatii internationale a ingrijitorilor zoo care sa fie solida profesional si financiar.

Comitetul Coordonator (CC) al CIIZ are 18 membri, reprezentand cele 9 asociatii profesionale ale ingrijitorilor existente la nivel mondial. Ele s-au intrunit anual incepand cu anul 2000, pentru a coordona  formarea unei asociatii internationale care sa promoveze ingrijirea profesionista a animalelor peste tot in lume.

Prioritatile de varfale CIIZ
 
Comitetul Coordonator CIIZ si-a stabilit urmatoarele prioritati:
•  Gazduirea conferintelor CIIZ
•  Dezvoltarea meseriei de ingrijitor – Avansul profesional in domeniul ingrijirii animalelor
•  Asistenta in dezvoltarea noilor asociatii de ingrijitori
•  Dezvoltarea unei retele mondiale a ingrijitorilor
•  Conservarea

Dezvoltarea meseriei de ingrijitor si avansul profesional in domeniul ingrijirii animalelor au devenit prioritati de varf ale CIIZ . Rolul CIIZ in asistarea ingrijitorilor, mai ales a acelora din tari in curs de dezvoltare, si a acelora care nu au asociatii proprii, a fost imens. Nu ma pot gandi la vreun alt lucru din ultimii 14 ani care sa fi avut un atat de pozitiv efect asupra dezvoltarii si creerii de retele ale ingrijitorilor zoo din intreaga lume. Comunicatiile sporite ca frecventa, tehnicile de ingrijire avansata si diseminarea experientei sunt produse ale CIIZ . Un alt extraordinar exemplu al influentei pozitive a CIIZ este transformarea Noptii de vis la Zoo din eveniment de nivel european intr-o poveste de succes international.

Acesta este un rezumat de la pagina oficiala CIIZ – informati-va cu privire la beneficiile pe care vi le-ar putea aduce de la: www.iczoo.org

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect