Animale


Receive HTML?

Home arrow Biologie arrow Mofturile la māncare pot fi periculoase pentru lilieci
Mofturile la māncare pot fi periculoase pentru lilieci PDF Imprimare E-mail
Mofturile la mâncare pot fi periculoase pentru lilieci

În cadrul Departamentului de Ecologia şi Biologia Organismelor, Justin Boyles şi Jonathan Storm au examinat posibilitatea existenţei unei legături între specializarea alimentară şi riscul de dispariţie a liliecilor din Australia, Europa şi America de Nord.
Studiul, pe care l-au publicat în ediţia din 25 iulie a jurnalului ştiinţific on line cu acces gene ral PLoS ONE, arată că "speciile de interes pentru conservare au adeseori un regim alimentar mai specializat decât speciile comune," a spus Boyles.
 
Alte analize arată că varietatea regimului alimentar nu ţine de mărimea ariei geografice sau de structura aripii, caracteristici identificate anterior ca fiind asociate cu riscul de dispariţie a liliecilor.
Cercetările anterioare au demonstrat că pierderea de habitat, disponibilitatea locurilor de odihnă şi gregaritatea influenţează riscul de dispariţie a liliecilor, dar studiul desfăşurat de Indiana State sugerează că specializarea alimentară ar putea şi ea juca un rol.
"Legătura dintre specializarea alimentară şi riscul de dispariţie pare intuitiv, aşa că ne surprinde faptul că studiile anterioare nu au identificat această relaţie," a spus Storm.
Boyles şi Storm arată că specializarea alimentară ar putea fi o caracteristică importantă de analizat de către biologii specializaţi în conservare în evaluarea riscului de dispariţie a speciilor de lilieci. În plus, acest studiu ar putea ajuta la elaborarea de modele de predicţie a riscului de dispariţie pe specii. Însă, "sunt necesare studii similare pe alte familii de lilieci înainte de a putea înţelege pe deplin relaţia dintre varietatea alimentară şi riscul de dispariţie," declară Boyles şi Storm.
Citat: Boyles JG, Storm JJ (2007) The Perils of Picky Eating: Dietary Breadth Is Related to Extinction Risk in Insectivorous Bats. PLoS ONE 2(7): e672.doi:10.1371/journal.pone.0000672 (http://www.plosone.org/doi/pone.0000672)

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect