Animale


Receive HTML?

Home arrow Enrichment arrow enrichment in acvarii.
enrichment in acvarii. PDF Imprimare E-mail
Vreau sa multumesc dnei Dr. ing. Gabriela Grigoras pentru aceasta prima parte a unui articol privind solutiile de enrichment in acvarii.

Sunt curator la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii din Galati (Romania) si la noi se folosesc cateva tehnici care contribuie/stimuleza comportamentul de hranire, marcare a teritoriului sau reproducere la speciile de pesti tropicali (de mare, dar si de apa dulce). Ma vor referi la aceste specii deoarece sunt tinute in acvarii in comunitati, in cea mai mare parte. Astfel, ele necesita mai multa atentie in ingrijire.

Voi incerca sa va aduc la cunostinta din experienta noastra legata de tehnicile de enrichment la pesti pe care le utilizam. Mai intai, mentionez ca nu am foarte multe exemple (doar foarte multe intrebari), dar consider ca multe masuri de ingrijire care corespund comportamentului natural sunt foarte importante petnru ca pestii sa se mentina sanatosi si mediul (apa) sa fie de calitate.

Enrichment teritorial. Grotele si ascunzisurile construite din roci sau tevi din PVC (pentru tipari), deplasarea obiectelor de decor la introducerea in bazin a unui nou 'locatar' .

Enrichment de habitat. Curenti de apa pentru speciile dependente de miscarea puternica a apei.

Enrichment de hranire. Custi de hranire pentru unele specii de pesti erbivori.

Enrichment de reproductie. Obiecte pentru fecundare; tratarea apei pentru a oferi parametri de mediu speciali corespunzator cerintelor ecologice ale speciilor din America de Sud (de apa dulce).

In sfarsit, vreau sa-mi exprim opinia persoanla si as vrea sa aflu mai multe pentru a o verifica: cred ca acvaristica implica mai mult decat enrichment pentru pesti;
 
- o buna filtrare biologica si mentinerea unei pelicule biologice constante de bacterii eliberatoare de azot in bazinele de filtrare (prin mentinerea constanta a ratei de nutrienti),

- 'enrichment' cu plante tropicale de apa dulce prin inducerea unei perioade de iluminat zilnic si sezonier (cu becuri speciale care sa reproduca spectrul luminii solare) sau fertilizarea cu dioxid de carbon (un nutrient foarte important) fara modificarea pH-ului apei.

Dr. ing. Gabriela Grigoras
Curator Acvariu
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii
Galati  ROMANIA
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect