Animale


Receive HTML?

Home arrow Veterinari arrow Husi, musca! Uleiul de odolean goneste taunii
Husi, musca! Uleiul de odolean goneste taunii PDF Imprimare E-mail

Husi, musca! Uleiul de odolean goneste taunii

Odoleanul, planta care atrage pisicile domestice cu o forta irezistibila, a dovedit o eficienta de 99 % in combaterea taunilor care sug sangele cailor si vitelor, provocand pagube de 2 miliarde USD anual in industria zootehnica.

Aceasta este concluzia unui raport publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry publicat de ACS .
Junwei Zhu si colegii sai au observat ca musca de grajd nu numai ca provoaca muscaturi dureroase, dar si transmite numeroase boli. Vitele chinuite de acesti mici vampiri pot ajunge sa produca o cantitate mai mica de lapte sau de carne, prezinta probleme de reproductie si sufera de boli ce pot deveni fatale. Toate metodele traditionale de combatere a mustelor de grajd – chiar aplicarea intensa de insecticide puternice – s-au dovedit ineficiente.

Cercetatorii s-au oprit asupra uleiului de odolean, despre care se stia deja a alunga mai mult de zece familii de insecte, inclusiv musca de casa, tantarii si gandacii de bucatarie.

Ei au facut bobite din ulei de odolean, soia si ceara de parafina pe care le-au amestecat intr-un lot de nutreturi pentru vite. In cateva minute, bobitele au alungat toate mustele, tinandu-le la distanta circa trei ore. Bobitele fara ulei de odolean, insa, nu au avut efect. Cercetatorii lucreaza acum la prelungrea efectului repelent, pe care il considera esential inainte de a utiliza pe scara larga odoleanul in protectia vitelor, atat in nutret cat si pe camp.

American Chemical Society (13 Decembrie, 2010). Shoo, fly! Catnip oil repels bloodsucking flies. ScienceDaily. Retrieved December 14, 2010, from http://www.sciencedaily.com¬ /releases/2010/12/101208125811.htm

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect