Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow Epicentrele mondiale ale disparitiei speciilor au fost identificate
Epicentrele mondiale ale disparitiei speciilor au fost identificate PDF Imprimare E-mail

Epicentrele mondiale ale disparitiei speciilor au fost identificate

Cu un bun management, criza globala a disparitiei speciilor poate fi evitata

Au fost identificate aproape 600 de situri in care se afla exclusiv 920 dintre speciile salbatice din lume cele mai amenintate cu disparitia. Alianta pentru Disparitie Zero, constituita din circa 68 de institute de conservare a biodiversitatii din 20 de tari, care a publicat lista, a spus a daca cele 587 de situri ar fi bine protejate ar putea fi evitata criza globala iminenta disparitiei speciilor.

Datele AZE sunt insotite de o harta care ilustreaza grafic locul fiecarui sit in lume. Noile date rezulta din eforturile unei retele formate din sute de oameni de stiinta si specialisti in conservare din intreaga lume.

‘AZE ne permite sa identificam imediat locurile in care se afla in lume principalele epicentre ale disparitiei speciilor salbatice. Ne permite sa localizam dintr-o privire unde va trebui sa concentram eforturile pentru a preveni disparitia iminenta si pentru a pastra biodiversitatea pretioasa a Pamantului,' a spus Mike Parr, vicepresedintele American Bird Conservancy si presedintele AZE .

In prezent, numai jumatate dintre siturile identificate se bucura de protectie oficiala si dintre acestea jumatate sunt numai partial protejate.

‘Protectia siturilor ramase neprotejate identificate de AZE, prin mijloace adecvate pe plan local, este o prioritate globala urgenta si strategica de conservare a biodiversitatii,' a adaugat Parr. ‘Identificarea locurilor in care speciile sunt expuse celor mai mari riscuri ne va ajuta pe toti cei angajati in lupta pentru salvarea biodiversitatii,' a spus Ahmed Djoghlaf, Secretar executiv al Conventiei pentru Diversitate Biologica.

Noile date prezentate de AZE si harta au fost publicate o data cu reuniunea din aceasta luna a Conventiei pentru Diversitate Biologica de la Nagoya, din Japonia. AZE s-a constituit in 2000 in vederea impulsionarii eforturilor de prevenire a disparitiei iminente a speciilor prin identificarea si salvgardarea locurilor in care speciile evaluate ca amenintate si critic amenintate de catre IUCN (International Union for the Conservation of Nature) si incluse pe Lista Rosie a speciilor amenintate publicata de aceasta, sunt limitate pe situri ramase unice. Protectia unui sit AZE poate adeseori impiedica disparitiile multiple, deoarece unele dintre aceste situri gazduiesc mai mult de o specie foarte amenintata.

Pentru informatii suplimentare vizualizati: http://www.zeroextinction.org/sites.htm

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect