Animale


Receive HTML?

Home arrow Enrichment arrow Ce este enrichment?
Ce este enrichment? PDF Imprimare E-mail
Ce este enrichment?

To enrich = a îmbogăţi, a îmbunătăţi.

Îmbogăţirea mediului este procesul prin care un mediu de viaţă în captivitate este îmbunătăţit prin adăugarea de elemente care să ofere animalelor ocazii de a rezolva probleme, de a-şi pune în evidenţă comportamentul natural şi reduce incidenţa comportamentului stereotip – ceea ce îmbunătăţeşte viaţa animalelor.

Deci pentru a îmbunătăţi trebuie să dăm ocazia animalelor să se comporte natural, printr-o serie de activităţi, dar acestea trebuie să fie activităţi care să stimuleze rezolvarea de probleme, explorarea şi jocul.

Însă aceste activităţi trebuie să permită animalelor să menţină control asupra utilizării mediului în care stau şi să fie introduse în rutina zilnică, încurajând creativitatea (angajaţilor) şi perfecţionând relaţiile îngrijitor-animal.  Aceste rutine trebuie să fie de un înalt standard calitativ şi să implice întregul personal cu responsabilităţi în managementul de zi cu zi al animalelor.
Îngrijitorii sunt cei care joacă cel mai important rol în asigurarea satisfacerii nevoilor animalelor atât de ordin fizic cât şi psihologic şi aceasta prin amenajarea spaţiului de expunere, dietă şi metodele de hrănire, ca şi prin sesiuni de dresaj prin care mediul de viaţă al animalelor devine mai stimulativ. Prin aceasta şi animalele capătă un mai bun control asupra mediului în care trăiesc, ceea ce va creşte fără îndoială nivelul calităţii vieţii ş bunăstării lor.

Dacă le vom da ocazia să-şi exprime comportamentul natural aşa cum ar face în natură nu vom avea numai animale mai sănătoase şi mai mulţumite, dar şi vizitatori mai bine educaţi pentru că vor putea vedea animale în acţiune.
Nu v-ar plăcea să vedeţi un animal comportându-se natural ca în sălbăticie (deşi în captivitate) în locul unui animal care nu face altceva decât să-şi aştepte sfârşitul?

Enrichment-ul ar trebui să facă parte integrantă din îngrijirea animalelor – nu ceva care li se dă din când în când.

Deci informaţie – îmbogăţire – bucurie.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect