Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow Nou specie posibil de chiccan elefant descoperit Ón Kenya
Nou specie posibil de chiccan elefant descoperit Ón Kenya PDF Imprimare E-mail

Septembrie 2010. O specie de chiţcan elefant recent descoperită într-o pădure îndepărtată din Africa poate fi o noutate pentru ştiinţă. Specialiştii în conservare care cercetează biodiversitatea păduri Boni-Dodori alată pe coasta de nord-est a Kenyei au avut emoţia de a fotografia acest mamifer bizar.

Ei au instalat capcane cu camere foto în pădurea izolată după ce Grace Wambui, cercetător în programul EDGE of Existence al Societăţii Zoologice din Londra (ZSL) a depistat în zonă un exemplar de şoarece de câmp elefant pe care nu l-a putut recunoaşte. ZSL şi Kenya Wildlife Service (KWS) au fotografiat misteriosul animal şi consideră că este o nouă specie de sengi gigant, cunoscut sub numele de chiţcan elefant (Macroscelidea).

 Nu sunt chiţcani – Înrudite îndeaproape cu elefantul!

În prezent sunt cunoscute în ştiinţă 17 specii de chiţcan elefant, toate endemice Africei. Aceste animale sunt înrudite mai îndeaproape cu elefantul decât cu chiţcanii, deşi sunt fiinţe relativ mici, dar şi-au primit denumirea neobişnuită datorită nasului lung, flexibil, asemănător unei trompe.

Biolog principal specialist în conservare de teren de la ZSL, Dr. Rajan Amin a spus: "Este o descoperire importantă. Ne vom continua cercetările pentru a documenta bogăţia de biodiversitate a acestei păduri şi pentru a determina dacă este vorba de o nouă specie  de chiţcan elefant. Concluziile studiului nostru subliniază importanţa pentru conservare a acestor păduri costiere unice."

Pădure ameninţată de dezvoltarea litoralului

Sam Andanje de la KWS a spus: "Înaintea studiului nostru, biodiversitatea pădurilor din Boni-Dodori nu era bine înţeleasă ca urmare a accesului limitat din motive de securitate şi lipsei de infrastructură. Această descoperire a subliniat însemnătatea pentru conservare a acestor păduri izolate. Din păcate, ele sunt puternic ameninţate de dezvoltarea continuă rapidă a zonelor litorale şi a apărut ca o necesitate urgentă elaborarea unui plan de management eficace."

Galen Rathbun de la California Academy of Sciences a spus: "După colectarea probelor ADN, aşteptăm cu interes analizele genetice necesare pentru a determina dacă este sau nu vorba de o specie nouă de chiţcan elefant. Cu genealogia lor atât de veche şi adeseori neînţeleasă, strategiile lor de împerechere monogamă şi trompele flexibile atât de carismatice, sunt animale captivante. Este întotdeauna interesant să descrii o nouă specie-activitate preliminară necesară pentru asigurarea protecţiei animalelor."

Sursa: Wildlife Extra

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect