Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Ingrijitorii conservarii:
Ingrijitorii conservarii: PDF Imprimare E-mail
Un exemplu de educare paralela a ingrijitorilor si publicului vizitator – conferinta este deschisa publicului, nu numai ingrijitorilor.

‘In fiecare zi tot mai multe specii de animale devin amenintate cu disparitia. Pe masura ce se reduc habitatele si populatiile din natura, cercetatorii de teren au probleme chiar sa gaseasca exemplare de studiat in mediul lor natural. Ca raspuns, grupurile de conservare si oamenii de stiinta isi indreapta tot mai mult eforturile spre intelegerea comportamentului si biologiei animalelor aflate in captivitate, acolo unde ele sunt mai accesibile.

Drept urmare, comportamentul de reproductie pe care il observa ingrijitorii zoo la animalele captive domina datele inregistrate pentru aceste specii. Sarcinile aparent simple de care se ocupa ingrijitorii in fiecare zi, cum ar fi imperecherea, fatarile, detectarea bolilor, dresajul, folosirea elementelor de enrichment si cercetarea sunt de fapt extrem de complexe si au un rol vital in salvarea speciilor amenintate cu disparitia.

In acest tip de prezentare, organizata in cursul Saptamanii Nationale a Ingrijitorilor Zoo, o comisie de renumiti experti in zootehnie va discuta despre aceste sarcini "simple" pe care ingrijitorii le adapteaza fiecarei specii si animal in parte si despre problemele implicate. O astfel de cercetare intima si gospodarire imbunatateste enorm calitatea eforturilor unor organizatii de conservare prcum instititiile Zoo si in final ajuta la salvarea speciilor de la disparitie.’

Sursa: Friends of the National Zoo/Smithsonian's National Zoological Park   
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect