Animale


Receive HTML?

Home arrow Educatie arrow Centre de educatie Zoo in actiune
Centre de educatie Zoo in actiune PDF Imprimare E-mail

EDUCATIE

Gradinile zoologice sunt locuri pentru toate simturile. Studenti, profesori si parinti vin sa le vada, sa le simta si sa dobandeasca cunostinte pentru a le salva.

Cand vizitezi o gradina zoologica auzi, vezi si mirosi natura. In sala de clasa de la zoo studentii se pot intalni fata in fata cu animale vii. Profesori formati la gradina zoologica pot oferi elevilor si studentilor o experienta de invatare mult diferita, care poate actiona ca un stimul penru continuarea invatarii.

Educatorii zoo de la gradinile zoologice Taronga si Western Plains trateaza educatia de mediu in intreaga programa de studiu printr-o varietate de programe educationale stimulative. Educatia zoo vine in sprijinul scolilor prin conceperea excursiei la zoo sau a orelor de clasa tinute acolo in jurul nevoilor specifice ale fiecarei scoli. Gradinile zoologice ofera de asemenea materiale scrise care sa sustina invatarea, ca de exemplu truse zoo specifice pentru fiecare domeniu principal de educare, ca si pachete de informatii generale si fise de date zoo care sa ajute la desfasurarea proiectelor in scoli.

Lectiile la zoo permit elevilor sa se apropie cat mai mult de animalele vii. Centrul de educatie zoo detine o varietate de mamifere, pasari, reptile, broaste si insecte care pot fi utilizate ca material didactic.

In afara lectiilor si vizitelor in zoo, centrul de educatie zoo ofera si programe speciale. Acestea sunt adresate obtinerii unor rezultate specifice si vizeaza anumite domenii specifice de invatare precum Arte creative sau Tehnologie, sau anumite materii obligatorii precum Citirea, Educatia pentru aborigeni si invatamantul profesional. Desi toate programele educationale zoo sustin obiectivele educatiei de mediu, programele care tin cel mai mult la realizarea obiectivelor programelor scolare generale sustin implementarea lor sunt:


•    Botanica axata pe broaste Este un program comunitar de conservare si educatie pentru eliberarea in natura si monitorizarea speciei amenintate Litoria aurea . Este prima data in Australia cand elevii de scoala sunt implicati in recuperarea unei specii de broaste amenintate cu disparitia. Acest model se poate aplica la orice specie.

•    ASX Focus Broaste Acest program educational national este un CD-ROM interactiv care ofera profesorilor o metoda holistica de studiere a broastelor impreuna cu elevii. Pe CD-ROM sunt activitati, trimiteri la programa din fiecare stat, informatii aprofundate despre broaste si detalii privind modul in care ne putem implica cu totii in conservarea broastelor. ASX Focus Broaste este disponibil la Centrul educational de la Taronga Zoo.

•    ZooSnooz Elevii pot dormi la zoo, ducand experienta de vizitare pe noi culmi! Elevii pot vedea gradina zoo noaptea, pot dormi in clase, face cunostinta de aproape cu animale vii, intra in culise si ajuta gradinile zoologice sa salveze specii amenintate. Acest program este disponibil atat la Western Plains Zoo cat si la Taronga Zoo.

Programul de extensie al Zoo Taronga, Zoomobile, ofera doua programe pentru scolile care nu pot veni in vizita la zoo din motive financiare, culturale, de sanatate sau datorita distantei mari. Responsabilul cu Zoomobilul vine cu animale vii la scoala pentru a completa activitatile din clasa in toate domeniile de invatare de la nivelul K-12. Programul Animalele Visului combina aspecte interesante ale Australiei, animale indigene si povestiri ale Visului prezentate de un batran bastinas.

Toti educatorii zoo din New South Wales sunt profesori calificati angajati de Departamentul pentru Educatie si Formare profesionala, Oficiul de Invatamant Catolic sau de Comisia pentru Parcuri Zoologice din NSW.

Sursa: Department of Education and Training NSW – Australia.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect