Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow 12.000 de exemplare de antilopa Saiga gasite moarte in Kazakhstan
12.000 de exemplare de antilopa Saiga gasite moarte in Kazakhstan PDF Imprimare E-mail

12.000 de exemplare de antilopa Saiga gasite moarte in Kazakhstan


Mortalitate in masa in randul antilopelor Saiga din Kazakhstan: 12.000 cadavre Iunie 2010. Aproape 12.000 de antilope Saiga aflate in stare critica de conservare au fost gasite moarte in randul populatiei din Urali, in vestul Kazakhstanului.

"Este un eveniment tragic si socant. Cu atat mai grav cu cat populatia abia reusise sa-si revina dupa o iarna neobisnuit de grea si victimele sunt mai ales femele si vitei de anul acesta," spune Prof. E.J. Milner-Gulland, Presedinte al Saiga Conservation Alliance si membru al Comisiei IUCN pentru supravietuirea speciilor - Grupul de Specialitate Antilope.

Scaderea cu 95% a populatiei din 1995

Estimarea oficiala din 2009 a marimii populatiei din Urali era de 26.000 de capete. Antilopa Saiga a fost trecuta pe lista rosie IUCN a speciilor critic amenintate datorita unei scaderi cu 95% a populatiei incepand din 1995, in urma braconajului necontrolat care a urmat dezmembrarii Uniunii Sovietice. Mai exista doar cinci populatii, in Rusia, Kazakhstan, Uzbekistan si Mongolia. In ultimii cativa ani a dat unele semne de revenire, multumita eforturilor de conservare, dar populatia din Ural este singurul grup de Saiga nesustinut pintr-un program de conservare international.

Cauzele decesului nu sunt cunoscute inca

Cauzele decesului nu sunt clarificate inca si cercetarile sunt in curs. Desi acum se crede ca moartea a survenit datorita pasteurellozei provocate de bacterii, factorul declansator inca nu a fost identificat. Pasteurelloza este provocata de bacterii care traiesc natural in exemplarele sanatoase, dar pot provoca imbolnaviri acute si deces rapid daca sistemul imunitar al animalului este compromis, fie de o alta infectie, fie de otravire, stres sau malnutritie. Oricare dintre aceste explicatii este posibila.

"Populatia din Ural a fost relativ neglijata pana in prezent de miscarea internationala pentru conservare, dar sa speram ca acest eveniment va aduce laolalta guvernele, organizatiile nationale si internationale de conservare pentru a pune la punct o interventie coordonata pentru salvarea acestei poulatii izolate," a spus Milner-Gulland.

Comitetul pentru Silvicultura si Vanatoare din Kazakhstan, din cadrul Ministerului Agriculturii, a declansat o interventie rapida. Acum aceste eforturi sunt sustinute si de un ONG local, Asociatia pentru Conservarea Biodiversitatii din Kazakhstan, cu sprijinul Saiga Conservation Alliance, care asista guvernul in investigarea cauzelor decesului. In plus membrii Grupului se specialisti in antilope al IUCN au acordat asistenta activa acestor organizatii.

Prin amabilitatea Saiga Conservation Alliance

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect