Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Mai mult pe tema planificarii colectiei de animale
Mai mult pe tema planificarii colectiei de animale PDF Imprimare E-mail
Mai mult pe tema planificarii colectiei de animale
    
Majoritatea colectiilor se bazeaza pe planuri pe perioade de 5-7 ani, deoarece orice ar depasi o astfel de perioada nu poate fi considerat practic.  Desi colectiile trebuie planificate destul de stringent, exista întotdeauna o oarecare flexibilitate, e exemplu pentru specii care pot deveni disponibile în mod neasteptat, datorita confiscarii la vama sau din sanctuare in-situ.  În elaborarea planului colectiei, este important sa se tina seama de mai multi factori.

1.    Care este venitul brut pe proiect si deci ce îsi poate permite Zoo din punct de vedere al costurilor pe tarc si al celorlalte costuri, de exemplu întretinere, numar de personal etc.
2.    Care sunt speciile tinta?  O colectie poate alege sa se axeze pe un domeniu sau grup de specii caracteristice.
3.    Pot fi obtinute speciile tinta?  Este important sa se analizeze daca speciile respective pot deveni disponibile la momentul în care v-ar interesa sa le includeti în colectie.  Daca în captivitate exista o populatie redusa atunci viitorul pe termen lung al acelei specii poate fi compromis în captivitate de riscul consangvinizarii sau disparitiei din lipsa de reproductie.
4.    Este vorba de o specie sau sub-specie gestionata?  Daca da, este important sa se ia legatura cu detinatorul registrului de reproductie printr-o scrisoare de intentie.  Sansele de a intra în posesia acelei specii pot fi determinate si de persoanele care se ocupa de gestionarea acelei specii.
5.    Analiza surplusului de exemplare.  Este posibil sa se scoata animale din colectie la termenul dorit?  De exemplu, poate fi dificil sa se scoata animale din colectie daca deja exista un surplus la specia respectiva si nu sunt elemente prioritare de conservare pentru specia respectiva.  Exista spatiu suplimentar daca specia se reproduce înainte de a putea elibera tarcul?

Un bun punct de plecare este evaluarea situatiei actuale.  Ce specii detineti acum si daca doriti sa le pastrati în colectie pe termen lung?  Care este istoricul reproductiei speciei?  Care sunt aspectele de conservare legate de acea specie?  Cu aceste informatii, puteti elabora planuri realiste de actiuni ce trebuie întreprinse în colectie în perioada pentru care planificati.

Un instrument suplimentare este REGASP (Planul Regional al Colectiilor de Specii de Animale), program software ce poate fi folosit pentru planificarea colectiei.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect