Animale


Receive HTML?

Home arrow Veterinari arrow Strategie de hranire recomandata
Strategie de hranire recomandata PDF Imprimare E-mail

Strategie de hranire recomandata

  Se urmareste asigurarea unei diete echilibrate.
  Se asigura o dieta care sa stimuleze in mod rezonabil comportamentele naturale de hranire.
  Se ofera dieta echilibrata nutritional pe care animalul o consuma in mod consecvent.
  Se ofera o dieta care raspunde criteriilor de mai sus si este practic si economic de administrat.


Se urmareste asigurarea unei diete echilibrate.

Se considera ca o dieta est echilibrata nutritional atunci cand asigura niveluri adecvate de elemente nutritive esentiale cunoscute pe baza cunostintelor si informatiilor actualizate. O dieta echilibrata nutritional trebuie asigurata intr-o forma adecvata si in proportiile corecte pe baza celor mai adecvate modele fiziologice ale speciei respective. In formularea unei diete echilibrate trebuie sa se tina seama de statutul nutritional, ecologia hranirii naturale, morfologia gastrointestinala (GI) si elementele nutritive incluse in dieta indivizilor aflati in natura, ca si de alimentele disponibile in institutie.

„Dieta” consta din toate alimentele oferite si/sau accesibile animalului, indiferent de scop. Alimentele utilizate pentru enrichment, programele de dresaj si/sau tratamente trebuie incluse in calcule pentru echilibrarea dietei totale. O dieta echilibrata nutritional asigura animalului toate elementele nutritive cunoscute ca necesare fara excedent sau deficiente.


Se asigura o dieta care sa stimuleze in mod rezonabil comportamentele naturale de hranire. 
O dieta completa din punct de vedere nutritional care stimuleaza comportamentele naturale de hranire va incuraja animalele sa caute sa obtina hrana intr-un mod similar cu cel din natura. Ori de cate ori va fi rezonabil posibil, va trebui ca dieta sa incurajeze metode de consum similare cu metodele folosite in stare naturala, sa fie intr-o forma cat mai aproape de cea naturala si sa permita petrecerea unei perioade de timp similare pentru hranire. 


Se ofera dieta echilibrata nutritional pe care animalul o consuma in mod consecvent. 
De o egala importanta pentru o dieta conceputa pentru a raspunde tuturor cerintelor de elemente nutritive cunoscute este dieta consumata in mod consecvent de animal. Daca animalul (animalele) vizate nu consuma dieta pentru ca nu le place gustul sau forma si/sau prezentarea hranei, dieta nu mai are nicio valoare. Va trebui monitorizat periodic aportul dietar pentru a asigura ca animalele consuma majoritatea elementelor incluse in dieta si nu aleg numai anumite parti ale ei.


Se ofera o dieta care raspunde criteriilor de mai sus si este practic si economic de administrat.
O dieta practica este acea dieta care poate fi preparata de catre persoanele desemnate (bucatar si/sau ingrijitor de animale) cu ajutorul ingredientelor disponibile cu usurinta in zoo sau institutia de ingrijire a animalelor. Orice institutie trebuie sa se orienteze dupa buget. Raspunzand nevoilor nutritionale, de comportament, de gust si functionale ale fiecarui animal, o dieta corespunzatoare trebuie sa respecte in egala masura constrangerile bugetare de ordin practic.

Sursa: European Zoo Nutrition Centre - www.eznc.org

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect