Animale


Receive HTML?

Home arrow Educatie arrow Interpretarea lumii naturale
Interpretarea lumii naturale PDF Imprimare E-mail

Programul educativ este conceput pentru a ajuta vizitatorii sa inteleaga si sa interpreteze lumea naturala. Aceasta insamna ca rolul educatorilor zoo este de a traduce ceea ce aud si vad vizitatorii parcului in informatii pe intelesul lor. Educatorii/ingrijitorii de la zoo au responsibilitati dincolo de aceea de a raspunde la intrebari si de a comunica date interesante. In rolul lor de interpreti, educatorii/ingrijitorii din zoo ajuta vizitatorii sa vada relatiile care contribuie la promovarea intelegerii sistemelor ecologice: a speciilor salbatice si habitatelor lor. Interpretarea ajuta de asemenea vizitatorii sa aprecieze relatia pe care o au cu lumea umana si naturala si permite fiecaruia sa contribuie la conservarea habitatelor si speciilor.

Pentru a realiza acest obiectiv, interpretarea trebuie sa se bazeze pe urmatorul ghid general:
Sa valorifice curiozitatea vizitatorilor.

Sa ofere o experienta relevanta petru viata de zi cu zi a vizitatorilor. Sa includa vizitatorul in habitate – prin privelisti, sunete si mirosuri.

Sa angajeze activ vizitatorii in invatare prin incurajarea explorarii si descoperirii. Sa ofere vizitatorilor modalitati de a participa activ la aceasta experienta.

Sa ofere vizitatorilor o diversitate de “istrumente de descoperire.” Sa includa in prezentari elemente din diferite moduri de a invata: pe cale verbala, vizuala, tactila.

Sa ofere vizitatorilor mai multe niveluri de informatii interpretative—de la intrebarile de baza ce si cum la explorare prin de ce.

Sa motiveze vizitatorii sa confere valoare mediului si sa ia atitudine pozitiva fata de acesta.

Sa ofere vizitatorilor deprinderi cu care sa poata pleca acasa legat de obiectivele interpretative ale zoo.

Articol adaptat dupa Programul Interpretativ al Hattiesburg Zoo’s (SUA) pentru care ii multumim lui John Wright (Curator General ).

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect