Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Program de interpretare
Program de interpretare PDF Imprimare E-mail

Programul de interpretare al institutiei are ca scop sa ofere detalii faptice specifice cu privire la animalele expuse si la cele tinute in scop educativ si informatii mai generale despre specii, habitat, teritorii si starea de conservare.

oncepem o institutie zoo ca pe o entitate culturala si educationala si consideram animalele noastre ca ambasadori ai speciilor lor, deschizand lumii o fereastra dincolo de civilizatia urbana. Consideram de asemenea evenimentele educationale pe care le organizam ca ocazii de a informa publicul cu privire la aspectele de mediu si conservare si de a-i atrage atentia asupra efectelor actiunii omului asupra speciilor salbatice si habitatelor. In prezent, incercam sa indeplinim acest obiectiv prin conversatii cu ingrijitorii, intalniri cu animale, prezentari si conferinte despre date biologice, panouri interpretative in fata locurilor de expunere a animalelor si evenimente speciale.

Conversatiile cu ingrijitorii: constau din discutii informale de schimb de informatii cu ingrijitorii aflati in fata animalelor de care raspund. Se discuta nu numai despre animal, citand fapte privind obiceiurile acestuia in naura, ci si despre rolul lor ca ingrijitori ai acestor animale.

Intalnirile cu animale: sunt oferite de Curatorul pentru Educatie si ingrijitori in diferite puncte din zoo. La aceste intalniri sunt prezentate publicului informatii de baza privind animalul, habitatul si teritoriul acestuia si informatii privind starea de conservare a animalelor prezentate. Se face efortul de a prezenta animale de pe listele cu specii protejate sau amenintate pentru a putea accentua asupra mesajului de conservare. De exemplu, vorbim adesea despre animale protejate sau amenintate cu disparitia precum testoasa de Mississippi si papagalul cu creasta galbena pentru a prezenta conceptul de amenintare la nivel local si global, trecand de la datele privind o specie la o discutie mai larga despre efectele interactiunii omului cu mediul natural.

Carucioarele sau containerele cu fise: se utilizeaza de catre personalul care se ocupa de educatie si voluntari pentru prezentarea unor conferinte informale cu oaspetii in diferite puncte ale zoo.

In planurile programelor pentru excursii pe teren, aflate inca in pregatire, vom include discutii de informare pentru a sustine cadrul stiintific din Mississippi, prezentari despre animale si ateliere sau proiecte de intarire a datelor prezentate. Un accent major al acestor ore se va pune pe mesajul de conservare si pe rolul zoo in protectia si conservarea speciilor amenintate cu disparitia.

Voluntarii sunt instruiti sa ajute la prezentarea animalelor si la pregatirea de afise si alte materiale educative care sa ofere date de baza si mesaje privind conservarea. Ei sunt de asemenea  instruiti ca ghizi in “ecosisteme” precum colectia gradinii noastre din jungla sud-americana si sa discute efectele disparitiei de habitat, specii, din astfel de ecosisteme.

Programele educationale sunt oferite si ca evenimente sezoniere speciale, cum ar fi Ziua Pamntului, la care curatorii si voluntarii nostri fac demonstratii, distribuie informatii scrise si ofera publicului intalniri cu animale.

Din acest motiv, planificarea extinderii colectiei de animale educative pentru a ne permite sa atragem privirea si atentia publicului asupra animalelor care au nevoie de protectie in natura este intotdeauna in vederile noastre . Intentionam sa adaugam la clectia noastra pentru educatie animale din specii protejate si amenintate, ca si animale salvate care sa ne sprijine eforturile de a educa pentru conservare.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect