Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Îngrijitor zoo – O munca periculoasa....daca dorici!
Îngrijitor zoo – O munca periculoasa....daca dorici! PDF Imprimare E-mail

Îngrijitor zoo – O muncă periculoasă....dacă doriţi!

Îngrijirea animalelor din zoo este o profesie diferită de cele mai multe deoarece are de-a face cu animale sălbatice vii şi sensibile, pe când în alte ocupaţii se lucrează cu materiale neînsufleţite.

Un factor adesea neglijat în îngrijirea animalelor la zoo este că totul începe cu îngrijitorul. O instituţie zoologică funcţionează 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an cu un program foarte pretenţios şi uneori pot apărea urgenţe care să ceară eforturi suplimentare din partea angajaţilor.

Învăţarea independentă şi menţinerea înregistrărilor sunt esenţiale şi merg mână în mână. Între instrumentele de bază ale îngrijitorului sunt şi pixul şi carneţelul (în afara mănunchiului obligatoriu de chei) şi atunci când urmăreşte animalele aflate în îngrijire el trebuie să îşi ia notiţe, ceea ce cu timpul intră în rutina normală. Orice aspect de interes este notat, de exemplu un comportament anormal, activităţi de reproducţie, întrebări ale vizitatorilor etc. dacă după un an reciteşti aceste notiţe vei vedea cât de multe ai învăţat pe parcurs.

Informaţiile dobândite din lecturile despre animalele pe care le ai în îngrijire în cărţi sau, mai ales acum, pe internet, îţi dau descrieri ale modului în care se comportă animalele în mediul lor natural şi îţi dau posibilitatea să discuţi cu alţii care ar fi cel mai bun model de ţarc sau cum poţi aduce schimbări în îngrijirea speciei de care te ocupi.
Posibilitatea de a detecta o mică diferenţă în comportamentul unui animal poate chiar să salveze viaţa ta sau pe a animalului.

NU POŢI AVEA DEPLINĂ ÎNCREDERE ÎN NICIUN ANIMAL.

Lucrul cel mai important de care nu trebuie să uiţi este că fiecare animal aflat în captivitate are capacitatea de a-şi accidenta îngrijitorul (şi publicul) i marea majoritate a lor sunt capabile să ucidă – nu există animal care, după ce a fost îngrijit de aceeaşi persoană mai mulţi ani să poată fi considerat de încredere şi să nu dorească la un moment dat – dacă i se va da ocazia, să-şi ucidă îngrijitorul.

Nu este o dovadă de curaj s-ţi încerci norocul cu animalele periculoase, de fapt e o dovadă de neglijenţă crasă şi imensă prostie – nu uitaţi că dacă vă accidentaţi sau sunteţi atacaţi, Alţii vor trebui să-şi pună viaţa în pericol ca să vă scape. Desigur, se pot întâmpla accidente, dar trebuie să vă luaţi toate măsurile de siguranţă posibile pentru a minimiza şansa ca ele să se întâmple.

Dacă intraţi într-un ţarc „gol” al unui animal „periculos” asiguraţi-vă că este într-adevăr gol şi că animalul de fapt nu se ascunde sau nu este mascat de altceva. Asiguraţi-vă şi că uşile de trecere nu au fost lăsate deschise către o cuşcă ocupată. Verificaţi mereu de două ori închiderea şi încuierea lacătelor şi a yalelor. Lucraţi împreună cu un coleg şi fiţi atenţi să vă păziţi unul la celălalt.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect