Animale


Receive HTML?

Home arrow Enrichment arrow Forme de Ómbogcire a mediului
Forme de Ómbogcire a mediului PDF Imprimare E-mail

Forme de îmbogăţire a mediului

În primul rând, ce este îmbogăţirea mediului?  Este un proces de stimulare a animalelor sălbatice menţinute în captivitate de a efectua acţiuni care ar reprezenta obiceiuri naturale în mediul lor natural. 

De ce să recurgem la îmbogăţirea mediului?  Principala preocupare este bunăstarea, iar prin enrichment dăm posibilitatea animalului să demonstreze comportamentul său tipic.  De asemenea, dăm animalului un anumit grad de control şi chiar posibilitatea de a-şi alege mediul, ceea ce la rândul său îi sporeşte bunăstarea.

Şi mai multe avantaje! Educarea publicului nu doar pentru a vedea animalul ‘că face ceva’ în loc de a sta sau a se plimba pur şi simplu prin ţarc ci de a afla despre nevoia de conservare.

Există multe moduri în care poate fi oferită îmbogăţirea mediului între care:

Proiectarea expoziţiei: prin oferirea unei varietăţi de substrat, niveluri de mişcare şi complexitate.

Dresaj: interacţiunea cu îngrijitorul şi un bun dresaj permite animalului să aleagă să participe. (Este un lucru util şi pentru a câştiga încrederea animalului şi permite îngrijitorului să facă o inspecţie vizuală de aproape a animalului respectiv).

Mirosuri: îngrijitorul poate introduce mirosuri naturale de răpitor sau pradă, sau mirosuri noi sau feromoni.

Sunete: sunetele sau vocalizările înregistrate pot simula ceea ce animalul al putea auzi în habitatul său natural.

Hrană: este forma de enrichment cea mai utilizată. Îngrijitorii pot prezenta hrana în moduri variate, de exemplu de la o hrănitoare cu găuri, sau ascunsă pe toată suprafaţa ţarcului, împrăştiată prin ţarc, sau îngropată într-un substrat.

Pentru a ajunge la hrană, animalul trebuie să-şi utilizeze comportamentul natural de căutare şi/sau să rezolve mintal probleme.

Articole noi: diferite articole plasate în ţarcul animalului îi permit acestuia să imite comportamentele naturale sau le pot crea probleme de rezolvat. Aceste articole pot fi saci de iută, bucăţi de pânză, mingi tari, jucării de ros sau un hamac.

Adesea, obiectele noi pot fi combinate cu enrichment legat de hrană. De exemplu, sacii de iută pot umpluţi cu paie şi bucăţi de mâncare şi apoi legaţi strâns. Animalul va trebui să deschidă sacul şi să caute în paie bucăţile de alimente ascunse.

Enrichment trebuie introdus în rutina zilnică şi este la fel de important ca şi îngrijirile veterinare şi nutriţia.

Seminar de îmbogăţirea mediului programat

Locul:
Odense Zoo, Danemarca

Data
22/04/10 - 25/04/10

Descriere:
Seminar de Enrichment de patru zile pe o varietate de teme, cu accent pe teoria şi ştiinţa îmbogăţirii mediului. Vor exista şi sesiuni practice la Zoo cu diferite specii de animale.

De interes pentru cei ce studiază biologia, etologia, bunăstarea animalelor, zoologia şi alte domenii legate de animale ca şi pentru personalul zoo şi de îngrijire a animalelor . Tarife speciale pentru studenţi.

Website: http://www.animalconcepts.eu/ AnimalConcepts/ Events/Entries/ 2010/4/22_ Environmental_ Enrichment_ Workshop_ -_Denmark. html

Dacă intraţi pe site veţi vedea că programul este destul de cuprinzător.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect