Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow Proteccie suplimentar pentru veverica ro_ie Ón Cumbria (Scocia)
Proteccie suplimentar pentru veverica ro_ie Ón Cumbria (Scocia) PDF Imprimare E-mail

 

Protecţie suplimentară pentru veveriţa roşie în Cumbria (Scoţia)

Zona tampon s-a extins până în Solway pentru a ajuta la protejarea veveriţelor roşii

Ianuarie 2010. Autorităţile de conservare au extins o zonă tampon vitală pentru veveriţa roşie în Cumbria pentru a încetini migraţia celor cenuşii spre frontiera scoţiană.

Zona a fost extinsă la vest de
Kielder Forest – cea mai mare rezervaţie de veveriţe roşii din ţară gestionată de Comisia Silvică şi care mai cuprinde pădurile din Cumbria - Kershope şi Spaedadam – pentru a reduce suprafaţa de teren dintre pădure şi Solway Firth. 

Zone tampon pentru a ţine veveriţele cenuşii la distanţă
Zonele tampon sunt un element cheie al eforturilor de protecţie a veveriţelor roşii împotriva avansului speciei cenuşii, care au fost introduse în Marea Britanie din America de Nord în sec. XIX. Ele oferă un punct nodal pentru controlul populaţiei cenuşii în jurul a 17 rezervaţii destinate special veveriţelor roşii. 

Acum, pentru prima dată, finanţări nerambursabile vor fi acordate de Comisia Silvică într-o zonă mai întinsă de 50 de mile pătrate pentru a sprijinii gestionarii terenurilor să stopeze răspândirea speciei cenuşii cu ajutorul capcanelor şi metodelor nedistructive.

Virusul vărsatului
Brendan Callaghan de la Comisa Silvică a explicat: "Colaborarea în concepţii şi acţiune este cheia salvgardării viitorului veveriţelor roşii în partea de nord a Anglie şi la graniţa cu Scoţia. Ştim că veveriţele cenuşii din Cumbria prezintă o incidenţă sporită de purtători ai virusului vărsatului, care este mortal atunci când se transmite la cele roşii. Deşi se află veveriţe cenuşii şi la nordul graniţei cu Scoţia, acestea nu sunt purtătoare de virus într-o măsură atât de mare virus. De aceea este rezonabil să extindem zona tampon din Kielder spre vest până la mare pentru a încerca să menţinem aceste populaţii de veveriţe cenuşii la distanţă ceea ce va susţine şi eforturile făcute la nord de graniţă."

60-80% dintre veveriţele cenuşii poartă virusul de vărsat
Tipic, între 60 şi 80% dintre veveriţele cenuşii din Cumbria prezintă anticorpi la virusul de vărsat al veveriţelor n probele de sânge analizate. Aceasta înseamnă că au fost expuse la virus şi pot fi purtătoare. Virusul nu a fost prezent până de curând la veveriţele cenuşii din Scoţia. Primul deces al unei veveriţe roşii din Scoţia datorat virusului a fost înregistrat în mai 2007 în apropiere de Dumfries.

Kielder deţine 60% dintre veveriţele roşii din Anglia
Rezervaţia
Kielder Forest deţine circa 60% din veveriţele roşii rămase în Anglia. Comisia Silvică şi-a modificat planurile pentru zona împădurită – cea mai întinsă din Anglia – în cere se vor planta numai arbori din specii foioase cu seminţe mici în afară de conifere. Veveriţele roşii prezintă un avantaj competitiv mai mare în acest tip de habitat decât cele cenuşii.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect