Animale


Receive HTML?

Home arrow Veterinari arrow Politica de eutanasiere Ón zoo + Fi_e tehnice disponibile Óntr-o list de la A la Z a bolilor anima
Politica de eutanasiere Ón zoo + Fi_e tehnice disponibile Óntr-o list de la A la Z a bolilor anima PDF Imprimare E-mail

Politica de eutanasiere în zoo si Fişe tehnice disponibile într-o listă de la A la Z a bolilor animale

Se recunoaşte că din timp în timp devine necesară din diferite motive eutanasierea unui animal. Este de aceea necesar să existe o politică pe care să o utilizaţi ca linie directoare pentru deciziile pe care le luaţi referitor la eutanasiere şi animale. În toate cazurile, de eutanasiere, zoo trebuie să respecte reglementările la nivel internaţional, naţional şi local şi să folosească cele mai bune practici de eutanasiere stabilite prin ghidurile emise de autorităţile veterinare.

Toate eutanasierile de animale trebuie evaluate de la caz la caz. Din acest motiv am împărţit în continuare în patru categorii de bază implementarea eutanasiei într-o colecţie de animale. La fel eliminarea deşeurilor din controlul dăunătorilor şi animalelor sălbăticite.

Motive sanitare

Animalele pot fi eutanasiate cu compasiune pentru a se evita durerea şi suferinţa prelungită, după cum consideră necesar veterinarul zoo, administratorul/directorul instituţiei şi curatorul. Înainte de a lua această decizie, se au în vedere următoarele criterii: Este o stare cronică, incurabilă sau or contagioasă cu prognoză de supravieţuire redusă? Este necesară administrarea de analgezice pe tot restul vieţii? Starea aceasta va împiedica animalul să contribuie la binele colecţiei din zoo?

Motive de siguranţă

Eutanasia poate fi avută în vedere şi când este vorba de siguranţa sau bunăstarea personalului, publicului sau a colecţiei de animale. Înainte de a lua această decizie, trebuie avute în vedere următoarele criterii: Există un pericol iminent sau de vătămare corporală a personalului, publicului sau colecţiei de animale? Există pericolul răspândirii unei boli incurabile sau mortale?

Reducerea efectivelor

Dacă principalul considerent nu este protecţia muncii, eutanasierea unui animal sănătos este o opţiune viabilă care se poate utiliza numai după ce toate celelalte opţiuni au fost epuizate. Zoo are obligaţia morală şi etică de a face tot posibilul pentru a evita utilizarea acestui instrument de management şi pentru a preveni apariţia unei astfel de situaţii. Este imperativ să se utilizeze metode de reproducţie animală şi tehnici de management adecvate .

Animale pentru hrană

Unele specii ţinute în captivitate pot avea nevoie (din motive de supravieţuire sau veterinare) să fie hrănite cu alte animale vii sau proaspăt ucise (îngheţate/dezgheţate). Animalele folosite ca hrană trebuie eutanasiate de o manieră aprobată prin reglementările internaţionale, naţionale şi locale.

Controlul dăunătorilor/animalelor sălbăticite

Controlul dăunătorilor din suprapopularea cu specii native necesita reglementare la nivel internaţional, naţional şi local.

Acest articol a fost adaptat după politica de eutanasiere a  Hattiesburg Zoo din SUA.

Fişe tehnice disponibile într-o listă de la A la Z a bolilor animale

Center for Food Security and Public Health funcţionează la Clegiul de Medicină Veterinară de la Iowa State University din SUA. Centrul activează pentru conştientizarea bolilor exotice ale animalelor şi a bolilor zoonotice, pentru furnizarea de instrumente de management al riscului biologic şi acordă asistenţă administraţiilor locale şi de sat în pregătirea pentru urgenţe legate de animale.

CFSPH a publicat o serie de fişe tehnice într-o listă de la A la Z a bolilor animale.  Fişele descriu bolile în detaliu şi oferă informaţii legate de prevenire şi tratamente etc.

Aceste fişe tehnice foarte utile pot fi citite şi descărcate la:

http://www.cfsph.iastate.edu/DiseaseInfo/index.php

sau pe website la International Veterinary Information Service: http://www.ivis.org

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect