Animale


Receive HTML?

Home arrow Cercetare arrow Boala tumorii faciale la diavolul tasmanian : A fost gsit vinovatul Ón sistemul nervos
Boala tumorii faciale la diavolul tasmanian : A fost gsit vinovatul Ón sistemul nervos PDF Imprimare E-mail

Boala tumorii faciale la diavolul tasmanian : A fost găsit vinovatul în sistemul nervos

Celulele care protejează nervii ar putea fi originea bolii tumorii faciale la diavolul tasmanian (DFTD) care a devastat populaţia de diavoli tasmanieni dun Australia, după cum a descoperit o echipă internaţională de specialişti.

Boala tumorii faciale la diavoli (DFTD) este un cancer transmisibil care afectează numai diavolii tasmanieni şi a fost comunicată pentru prima dată în 1996. Ea se răspândeşte prin muşcături şi ucide rapid animalele. Boala se caracterizează prin tumori mari, mai ales în zona facială şi bucală, care adesea se întind la organele interne.

Colaborarea pentru cercetare, condusă de oameni de ştiinţă australieni, a constatat că DFTD îşi are originea în celulele denumite celule Schwann, care protejează fibrele nervoase periferice.

Rezultatele au fost publicate în jurnalul Science.

Prin această descoperire, echipa a identificat acum un marker genetic care ar putea fi utilizat pentru a diagnostica cu acurateţe acest cancer derutant, care a făcut ca diavolii să fie trecuţi pe lista de specii ameninţate cu dispariţia.

Autorul principal, Dr. Elizabeth Murchison de la Universitatea Naţională Australiană a spus că descoperirea celulelor Schwann este semnificativă deoarece în prezent nu există teste diagnostic specifice, tratamente sau vaccinuri pentru această boală.

"Am colectat biopsii din  tumorile diavolilor şi am extras datele genetice din acestea," a declarat Dr. Murchison.
Dr. Tony Papenfuss de la Institutul Walter and Eliza Hall din Melbourne a condus apoi echipa care a determinat care gene sunt declanşate în tumori şi a identificat semnătura lor genetică.

"Când am comparat semnătura tumorilor cu alte ţesuturi normale am constatat că tumorile seamănă cel mai mult cu celulele Schwann," a spus Dr. Papenfuss.

Prof. asociat Greg Woods de la Institutul de Cercetări Menzies al Universităţii din Tasmania a spus că descoperirea celulelor Schwann este un pas important în procesul de aprofundare a înţelegerii bolii.

"Diavolii dezvoltă toate tumorile de diferite tipuri şi markerii genetici pe care i-am identificat sunt utili pentru că deosebesc tumorile care apar în DFTD de alte tipuri de tumori," a declarat prof. asociat Woods.

Cercetarea celulelor Schwann a fost efectuată în cadrul eforturilor programului pentru diavolul tasmanian de a explora aprofundat DFTD. Ea a fost susţinută de Consiliul Naţional pentru Cercetări de Sănătate şi Medicale şi prin grantul Dr. Eric Guiler de la Universitatea din Tasmania pentru diavolul tasmanian.

Petru informaţii suplimentare sau pentru a dona pentru apelul Salvaţi diavolul tasmanian vizitaţi, www.tassiedevil.com.au

Sursa articolului:
Adaptare după materiale prezentate de Walter and Eliza Hall Institute, prin EurekAlert!, serviciu al of AAAS. Preluat la 6 ianuarie, 2010, de la http://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091231164736.htm

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect