Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Concluzii la articolul lui Brian Bertram “Prejudecati despre gradinile zoologice”
Concluzii la articolul lui Brian Bertram “Prejudecati despre gradinile zoologice” PDF Imprimare E-mail

 Sper ca v-a placut si ca ati gasit multe informatii utile in articolui din trei parti, scris de  zoologul Brian Bertram, despre ideile gresite pe care oamenii le pot avea referindu-se la gradinile  zoologice,.  In incheierea acestei serii, am considerat necesar sa adaug concluziile la care ajunge Brian si din nou ii adresez multumiri pentru lucrarea atat de bine scrisa si plina de informatii.  Sper ca ea sa va dea satisfactia de a putea raspunde la cateva intrebari ale vizitatorilor, într-o maniera proactiva. 

De ce sa-ti bati capul sa construiesti atatia oameni de paie, numai ca sa-i dobori dupa? Pentru ca, din pacate, si adesea fara sens, multi par sa creada si asta le intuneca perceptia despre gradinile  zoologice. 

Daca lucrurile rele spuse despre cineva nu sunt adevarate, asta nu inseamna neaparat ca persoana in cauza este un om bun; insa lucrurile trebuie clarificate pentru a lasa loc unei evaluari corecte. Gradinile zoologice moderne bine organizate, cele care apar in presa in Marea Britanie si despre care se vorbeste, pot sa se sustina singure si contribuie semnificativ la cauza asigurarii unei planete pentru generatiile viitoare, mai putin saracita decat daca ele nu ar exista. 

Animalele vii din  gradinile  zoologice pot fi ambasadori puternici pentru semenele lor din natura. Gradinile zoologice aduc un plus de viata pentru fiecare dintre noi. Nu toti le apreciaza si nu tuturor le plac; dar pentru a raspunde corect la aceasta, se poate spune ca, intocmai cum daca nu-ti place un muzeu sau o galerie, nu esti obligat sa le vizitezi, daca nu gasesti nimic interesant, atunci nu te duce, dar trebuie sa recunosti ca tu esti cel care pierde, iar alegerea tine de estetica si nu de morala. 

In unele privinte, lumea zoo seamana cu cea a spitalelor. Intr-un univers ideal, n-ar exista spitale, pentru ca n-ar fi nevoie de ele, in lipsa bolilor sau accidentelor. Dar in lumea reala in care traim, spitalele indeplinesc o functie importanta. Unii manageri se descurca mai putin bine decat alţii, iar solutia ar fi să imbunatatesti condiţiile în cele necorespunzatoare, nu sa condamni managerii tuturor spitalelor. 

Într-o lume ideala, n-ar fi nevoie de gradini zoologice: n-ar exista probleme de conservare si oamenii s-ar putea duce oriunde fara pericol, sa admire speciile salbatice. Dar in lumea reala gradinile zoologice au de indeplinit o functie importanta, oferind placere, inspiratie si educatie pentru foarte multi dintre ei. Desigur, este intotdeauna loc de mai bine, ca in orice organizatie si trebuie sa le sprijinim sa se perfectioneze permanent.  

Ele reprezinta o puternica forta pentru consevarea speciilor de animale si un factor major de mai bine, intr-o lume care altfel, in mod regretabil, devine tot mai nefavorabila speciilor salbatice.

 

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect