Animale


Receive HTML?

Home arrow Cercetare arrow Raspunsurile nutritionale ale vulpii rosii la diverse densitati populationale de iepuri: o abordare
Raspunsurile nutritionale ale vulpii rosii la diverse densitati populationale de iepuri: o abordare PDF Imprimare E-mail

CERCETARE

Raspunsurile nutritionale ale vulpii rosii la diverse densitati populationale de iepuri: o abordare regionala

Am investigat raspunsurile nutritionale la scara regionala ale vulpii rosii in raport cu diverse densitati ale populatei de iepuri europeni salbatici in Spania sud-centrala. Indicii de abundenta a iepurilor au fost obtinuti la nivelul a 86 de localitati, in vara anului 2002.

Regimul alimentar al vulpii (Vulpes vulpes) a fost studiat prin intermediul analizei a 114 excremente, colectate in 47 dn aceste localitati. Raspunsul nutritional al speciei a fost examinat prin reprezentarea in date reale a procentajului de carne de iepure salbatic (Oryctolagus cuniculus) in raport cu intregul regim; acesta a fost obtinut din date prelevate in acele localitati din care au fost adunate cel outin trei excremente (70 de excremente de vulpe, din 18 localitati). Am evaluat raportul dintre abundenta in iepuri si diversitatea dietei vulpii. Tiparele nutritionale ale vulpii rosii corespund cu raspunsul fuctional de tip II Holling, tipic pentru pradatorii oportunisti.
 
S-a evidentiat o raportare negativa intre diversitatea din regimul vulpilor si prezenta abundenta a iepurilor. Ca urmare, vulpea pare sa se comporte ca un pradator facultativ, hranindu-se cu iepuri cand acestia sunt prezenti in abundenta si trecand la alta prada (si astfle si la un regim mai diversificat) cand iepurii sunt greu de gasit. Aceste rezultate sunt un prim pas spre intelegerea rolului potential al vulpilor rosii in tinerea sub control a populatiilor de iepuri din zona central-sudica a Spaniei.

Titlu: Feeding responses of the red fox (Vulpes vulpes) to different wild rabbit (Oryctolagus cuniculus) densities: a regional approach.

Autori: Miguel Delibes-Mateos, Javier Fernandez de Simon, Rafael Villafuerte si Pablo Ferreras

30.Septembrie 2009 - Sursa: European Journal of Wildlife Research, an. 54, nr 1, 2008

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect