Animale


Receive HTML?

Home arrow Inregistrari arrow Inregistrarile finale ale Eurobirdwatch 2009 acum disponibile
Inregistrarile finale ale Eurobirdwatch 2009 acum disponibile PDF Imprimare E-mail

INREGISTRARI

Inregistrarile finale ale Eurobirdwatch 2009 – acum disponibile

63.000 de pasionati de pasari au urmarit migratorii de iarna in intreaga Europa
Octombrie 2009. In ciuda vremii furtunoase din intreaga Europa pe parcursul weekend-ului trecut, peste 63.000 de persoane adulte si copii din peste 35 de tari s-au deplasat in natura pentru a spune ramas-bun pasarilor migratoare, la momentul in care multe dintre aceste specii isi incepeau zborul catre sud pentru a-si petrece sezonul de neimperechere. Acest eveniment a facut parte din EuroBirdwatch, actiunea organizata anual de BirdLife International si prtenerii sai la nivel national de pe intregul continent. In acest an,  BirdLife a utilizat EuroBirdwatch pentru a pune in evidenta Born to Travel, campanie BirdLife Flyways, prin care se cauta cai de salvare a pasarilor migratoare si a habitatelor acestora.

1.700 evenimente
Parteneri BirdLife din Portugalia si pana in Turcia si din Malta pana in Norvegia au organizat luati impreuna peste 1.700, de la excursii avand ca scop birdwatching-ul si pana la demonstratii de localizare a pasarilor individuale. In centrul acestor evenimente s-au aflat placerea observarii, observarea si numaratoarea pasarilor. Rezultatele vor fi colectate si analizate de Vogelbescherming Nederland (BirdLife din Regatul Tarilor de Jos).

2.64 milioane pasari numarate – 900.000 doar in Rusia
Un total de 2.640.944 pasari au fost numarate in cursul weekend-ului trecut. Rusia a transmis cele mai multe din observarile raportate la nivelul intregii Europe (aproape 900.000) , urmata de Ungaria (495.453). Rusia a fost si tara cu cele mai multe evenimante tematice (837), iar Spania a atras cei mai multi vizitatori din Europa (30.000). Fiecare dintre tari a mentionat pasarile aflate pe primele trei locuri sub raportul prezentelor observate. Cel mai adesea prezent in acel clasament este graurul european Sturnus Vulgaris; pe locurile doi si trei aflandu-se rata mare Anas platyrhynchos si lisita Fulica atra.

Vremea proasta a redus numerele
Vanturile si ploile puternice au supus la incercari cea mai mare parte din continentul european in ziua de sambata. Ca urmare, cei mai multi din partenerii BirdLife au raportat ca vedeau foarte putine pasari in curs de migrare, prin comparatie cu anii trecuti. Pasarile migratoare tind sa ramana locului pana cand se imbunatateste vremea. Doar la acel moment isi vor continua calatoria dificila in directia sud. Dar pentru cei care practica birdwatching-ul, vanturile puternice au adus si niste avantaje.

Raritati
Unele pasari marine care sunt de regula vazute doar in larg au fost zburate de vant mai aproape de coasta.  Seabirds that are usually only spotted far out at sea were blown towards the coast. Albatrosul de Baleare Puffinus mauretanicus (in pericol major de disparitie), albatrosul Calonectris diomedea si petrelul de furtuna al lui Leach Oceanodroma leucorhoa au atras in mod deosebit participantii la EuroBirdwatch.

"Este o placere impartasita de europeni sa urmareasca raritati precum albatrosul de Baleare in apropierea coastei, asa cum este si a descoperi prezenta unor migratoare mai cunoscute, precum randunica de hambar Hirundo rustica in interiorul continentului," a declarat Ania Sharwood Smith, coordonator al campaniei Born to Travel. "Din nefericire, aceste momente inspirationale de privit al pasarilor devin din ce in ce mai rare. Putem (si de fapt trebuie) sa salvam pasarile migratoare si ale lor habitate, inainte ca miracolul reprezentat de fenomenul migratiei sa fie pierdut pentru totdeauna."

Rezultate finale EuroBirdwatch 2009 disponibile la:

http://www.wildlifeextra.com/go/news/eurobirdwatch009.html?utm_campaign=New%20population%20of%20rarest%20lemur;%20Bird%20attacks%20hawk;%20Kenya%20drought;%20Carnivores.&utm_content= Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. &utm_medium=Email&utm_source=VerticalResponse&utm_term=Eurobirdwatch%202009%20results#cr

Sursa: http://www.wildlifeextra.com

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect