Animale


Receive HTML?

Home arrow Veterinari arrow Fibrele Ón alimentatia testoaselor
Fibrele Ón alimentatia testoaselor PDF Imprimare E-mail
10  Septembrie  2008 - Sursa: Îngrijirea şi creşterea ţestoaselor în captivitate, A.C. Highfield, 1990
Fibrele constituie o parte esenţială a alimentaţiei recomandate ţestoaselor, parte adeseori neglijată. Lipsa fibrelor poate cauza probleme de digestie, diaree şi creşte şansele ca animalul să sufere de colici.
 
În natură, alimentaţia ţestoaselor este foarte bogată în fibre. Aceasta poate contribui şi la îndepărtarea apidă a paraziţilor din tractul intestinal. Hrana săracă în fibre ar fi unul dintre motivele pentru care animalele din captivitate au mai mulţi paraziţi.
Fecalele ţestoaselor de uscat care trăiesc în natură conţin niveluri de fibră mult mai mari decât conţine hrana animalelor aflate în captivitate. Ţestoasele sălbatice produc fecale compacte, bine formate şi care conţin resturile a mai multe tipuri de ierburi. Animalele aflate în captivitate produc adeseori fecale de consistenţă moale şi slab formate.
Este deci important să se asigure animalelor hrană bogată în fibre, ca de exemplu fân de lucernă, fân de iarbă şi frunze de bananier. Trebuie verificat nivelul de proteine şi raportul Ca:P al alimentaţiei. Nivelul de proteine nu poate fi prea ridicat, iar proporţia Ca:P pentru erbivore trebuie să fie între .25:1 (animale adulte) şi 2:1 (animale în creştere). La carnivore valoarea este de 15:1 sau chiar 20:1.
Un mod relativ uşor de asigurare a aportului maxim de fibră este să se ofere animalelor frunze şi iarbă uscată. Chiar şi ţestoaselor nou eclozate acestea le plac foarte mult .
În general se pot spune despre alimentaţia ţestoaselor următoarele. Conţinut scăzut de grăsimi şi proteine , Conţinu ridicat de minerale şi vitamine, Multe fibre şi Fluide suficiente. (Sumar din European Zoo Nutrition Centre – Buletin informativ pe septembrie)
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect