Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow Micoza mortala a amfibienilor, avuta in vedere de expertii in amfibeni:
Micoza mortala a amfibienilor, avuta in vedere de expertii in amfibeni: PDF Imprimare E-mail

CONSERVARE

Micoza mortala a amfibienilor, avuta in vedere de expertii in amfibeni:

Cei mai mari specialisti in amfibieni la nivel mondial si-au reunit eforturile si, pentru prima data, au identificat doua intiative majore de conservare, pentru a impiedica extinctia amfibienilor.

O noua coalitie de organizatii, Amphibian Survival Alliance, va fi creata cu scopul de a urmari in special si a pune capat proliferarea ciupercii chytridiomycota, ce afecteaza amfibienii, ca si pentru a proteja acele habitate ce ofera casa amfibienilor si sunt unice in lume.

Amfibienii sunt cel mai amenintat grup de animale din lume, una din trei specii de amfibieni din cele 6000 recunoscute prezentand riscul disparitiei.

“Amfibenii lumii se afla prinsi intr-o lupta inegala pentru supravietuire, ”afirma James Collins, codirector al IUCN Amphibian Specialist Group.“Bolile infectioase, deteriorarea habitatului,schimbarile climatice, speciile introduce, utilizarea in scopuri comerciale si poluarea afecteaza toate la randul lor supravietuirea amfibienilor. De departe cele mai mari pericole sunt bolile infectioase si distrugerea habitatului, asa ca alianta noastra se va concentra in primul rand asupra acestor probleme.”

Alianta, propusa in cadrul primului mini-summit privitor la amfibieni, care a avut loc la Societatea Zoologica din Londra saptamana trecuta, reuneste specialisti in amfibieni ce lucreaza in mediul salbatic sau in gradinile zoologice, in acvarii si gradini botanice.

“Daca dorim sa punem capat crizei date de extinctia amfibienilor, trebuie sa protejam acele zone in care amfibienii sunt amenintati de distrugerea habitatului,”declara Claude Gascon, codirector al IUCN Amphibian Specialist Group. “Unul din motivele pentru care amfibienii se afla intr-o situatie atat de drastica este ca multe specii nu sunt localizate decat in zone singluare, si sunt astfel mai susceptibile in fata deteriorarii habitatului.”

Reducerea proliferarii ciupercii chytridiomycota este totodata o prioritate de prim-rang pentru specialistii in amfibieni. Efortul acesta va fi centrat pe identificarea prezentei bacteriilor din natura care s-ar parea ca ii imunizeaza pe unii amfibieni la boala ce decimeaza broastele, si investigarea utilitatii acestora in tinerea sub control a bolii in cazul altor specii. Pana la acest moment, asemenea bacterii nu au fost evidentiate decat la cateva specii, si tactica abordata ar necesita o cercetare mai extinsa.

Antimicoticele potential utilzate in combaterea bolii provocate de ciuperca, investigarea rezistentei formate la populatiile crescute in captivitate si translocarile vor trebui toate luate in considerare. Alianta va analiza asuri aplicate care sa previna raspandirea ciupercii in noi locuri precum Madagascar, unde prezenta ciupercii chytridiomycota nu a fost evidentiata pana la acest moment.

“Amfibienii au foarte multe de oferit oamenilor,” spune Simon Stuart, director al IUCN Species Survival Commission si initiator al mini-summitului pe teme legate de amfibieni. “Multi dintre au la dispozitie un arsenal de produsi chimici concentrati la nivelul pielii, prin care s-ar putea eventual gasi tratamente pentru o gama larga de boli ale omului. Si totusi, oportunitatile de acest tip sunt pierdute, cum este cazul cu Rheobatrachus silus, care ar fi putut fi sursa unui medicament pentru ulcerele de stomac la om, daca nu ar fi disparut ca specie. Pur si simplu nu ne putem permite sa lasam nestavilita aceasta criza a extinctiei amfibienilor.”

Noua alianta va lucra dimpreuna cu partenerii sai pentru a implementa Planul de actiune pentru conservarea amfibienilor, si pentru a genera atentie cu privire la amfibieni in 2010, Anul International al Biodiversitatii.

Pentru mai multe informatii, adresati-va la:

Lynne Labanne, Communications Officer, IUCN Species Programme, t +41 22 999 0153, m +41 79 527 7221, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.
25 august 2009 Comunicat de presa IUCN

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect