Animale


Receive HTML?

Home arrow Acvarii arrow Coralii in acvariu
Coralii in acvariu PDF Imprimare E-mail

ACVARII

Coralii in acvariu

Recifele de corali sunt amenintate la nivelul intregii lumi ca urmare a poluarii, pescuitului extensiv si distructiv, transarii recifelor si incalzirii globale. In cadrul acvariilor, pe de alta parte, se intampla exact opusul.

Multumita tehnicilor moderne, cunoasterii sporite si aptitudinilor dezvoltate, calitatea vietii grupurilor recifelor de coral si supravietuirea coralilor sunt continuu imbunatatite.

Coralii au fost tinuti in acvarii timp de sute de ani. Totusi, doar in ultimele cateva decenii s-a ajuns ca ingrijirea coralilor sa se dezvolte ca o stiinta, iar dezvoltarile tehnologice i-au determinat pe acvaristi sa asigure si sa mentina parametrii de mediu indispensabili in raport cu mentinerea in viata, sau chiar in conditii prospere, a sistemelor de corali din spatii inchise.

O parte importanta a dezvoltarii acesteia apartine acvaristilor amatori. Ei au in comun cu oamenii de stiinta si cu directorii responsabili ai acvariilor publice o intelegere a importantei cunoasterii cat mai cuprinzatoare despre corali, si o aplica atunci cand vine vorba de conservarea recifelor naturale de corali.  Intre 16 si 21 aprile 2007, a fost organizat la Burgers’ Zoo din Arnheim, Olanda, primul Simpozion international cu privire la cresterea coralilor in acvarii publice. Obiectivul acestui simpozion a fost aducerea fata in fata a specialistilor acvaristi si a oamenilor de stiinta specializati in corali din intreaga lume, cu scopul de a genera discutii in jurul cunoasterii la zi a celor mai importante aspecte ce tin de cresterea coralilor. Contributile la acest simpozion au fost grupate intr-un volum Grupurile bine organizate care indica minunata diversitate a recifelor de corali pot spori constientizarea din partea publicului in ce priveste necesitatea de a conserva acest habitat unic. Dezvoltarea recifelor de corali sanatoase in acvariile publice ajuta in demonstrarea frumusetii coralilor si a recifelor de corali, ca si constientizarea din partea publicului a importantei recifelor naturale de corali si a amenintarilor ce le privesc.

Cunoasterea cu privire la cresterea si cultivarea coralilor poate folosi in conservarea recifelor naturale de corali, dar si pentru restaurarea recifelor afectate la nivelul originar de frumusete si soliditate.

(Preluat din European Zoo Nutrition Centre Newsletter)
9 septembrie 2009 - Sursa: coralhusbandry.org

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect