Animale


Receive HTML?

Home arrow Conservare arrow Castori Ón Scocia
Castori Ón Scocia PDF Imprimare E-mail
 

CONSERVARE


Castori în Scoţia

De aproape patru sute de ani nu mai există castori în natură în Marea Britanie. Astăzi au fost eliberate într-o zonă izolată din Scoţia patru familii de castori norvegieni.

Aceşti castori vor fi monitorizaţi timp de cinci ani după care se va stabili dacă este posibilă popularea cu mai multe familii.

Castorii au fost eliberaţi în pădurile de lângă Argyll, o zonă izolată din vestul Scoţiei. Au fost săpate vizuini care să încurajeze castorii să se stabilească acolo. Experţii din Ţara Galilor speră să urmeze în curând exemplul Scoţiei. Scoţienii şi galezii beneficiază de consultanţă din partea unui expert în castori din Norvegia. Castorii nu pot fi pur şi simplu eliberaţi în natură pentru că oamenilor le place ideea sau cred că este un lucru bun. De aceea se dă mai întâi drumul animalelor într-o zonă izolată în care să fie observaţi timp de cinci ani.

Sunt două motive importante pentru reintroducerea castorilor în natură. În primul rând, turismul. Pentru cel puţin un grup de castori se vor organiza permanent pentru iubitorii naturii vizite în grup conduse de ghizi. Astfel se va genera un venit pentru economia locală. În al doilea rând, din motive ecologice. Castorii răresc pădurile din apropierea lacurilor, pâraielor şi râurilor. Astfel pe sol ajunge mai multă lumină solară care ajută la diversificarea vegetaţiei ierboase şi altor specii de floră.

Ultima dată când a fost văzut un castor în Marea Britanie a fost în 1526. Animalele era vânate pentru blană. În Ţara Galilor
castorii au dispărut încă din secolul al XII-lea. În Olanda, acest animal a dispărut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Însă în 1988au fost eliberaţi în regiunea Biesbosch patruzeci şi doi de castori, a căror populaţie creşte constant.

12 August 2009 - Sursa: Schotland.nl European Zoo Nutrition Centre Newsletter

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect