Animale


Receive HTML?

Home arrow Cercetare arrow Societatea pentru Conservarea Speciilor Slbatice (WCS) a anuncat o descoperire major Ón _tiinca sa
Societatea pentru Conservarea Speciilor Slbatice (WCS) a anuncat o descoperire major Ón _tiinca sa PDF Imprimare E-mail
 

CERCETARE

Societatea pentru Conservarea Speciilor Sălbatice (WCS) a anunţat o descoperire majoră în ştiinţa salvării tigrilor: prelevarea de probe fecale pentru analiza sofisticată a ADN.

 

Potrivit studiului, cercetătorii vor putea număra şi evalua populaţiile de tigri identificând fiecare animal după semnătura ADN unică din fecalele lor. În trecut, se colecta ADN din probe de sânge sau de ţesut de la tigri tranchilizaţi. Autori spun că această nouă tehnică neinvazivă reprezintă un puternic instrument nou de măsurare a eforturilor de conservare viitoare.

 

Studiul a apărut la a XVI-a ediţie, din iunie, a jurnalului Biological Conservation. Autorii săi sunt: Samrat Mondol de la Centrul Naţional de Ştiinţe Biologice; K. Ullas Karanth, N. Samba Kumar şi Arjun M. Gopalaswamy de la Societatea pentru Conservarea Speciilor Sălbatice şi Centrul de Studiere a Speciilor Sălbatice; şi Anish Andheria şi Uma Ramakrishnan, tot de la Centrul Naţional de Ştiinţe Biologice.

 

"Studiul este o revoluţie în ştiinţa numărării tigrilor, un instrument de măsură cheie pentru măsurarea succesului obţinut în conservare," spune renumitul specialist în tigri Dr. Ullas Karanth de la Societatea pentru Conservarea Speciilor Sălbatice . "Această tehnică va permite cercetătorilor să stabilească numărul de bază al populaţilor de tigri în locuri în care nu au reuşit niciodată până acum să îi numere cu exactitate."

 

Studiul a avut loc în Rezervaţia Bandipur din Karnataka, India, de mult timp amplasament de studiu al WCS din Western Ghats în care supravieţuieşte o populaţie abundentă de tigri. Cercetătorii au recoltat 58 de probe de fecale de tigru urmând un protocol riguros, apoi au identificat fiecare animal prin ADN-ul său. Apoi au fost estimate populaţiile de tigri pe baza unor modele computerizate sofisticate. Aceste rezultate au fost validate prin datele obţinute cu capcane foto, în care fiecare tigru este fotografiat şi identificat după tiparul unic al dungilor de pe blană. Capcana foto se consideră a reprezenta etalonul aur pentru estimarea populaţiilor de tigri, dar nu poate fi utilizată în diferite zone în care densitatea tigrilor este scăzută sau terenul este foarte accidentat.

 

"Considerăm prelevarea probelor genetice ca pe un instrument valoros de estimare a abundenţei tigrilor în locuri precum extremul orient rusesc,mlaştinile cu mangrove din Sunderban şi junglele dese din Asia de Sud-est în care utilizarea capcanelor foto nu ar putea fi practicabilă din diverse motive de mediu sau logistice," a spus Karanth.

Adaptare după materiale oferite de Wildlife Conservation Society, prin EurekAlert!, serviciu al AAAS.

Wildlife Conservation Society (2009, June 28). Fecal DNA Sampling Provides Extremely Accurate Estimates Of Tiger Populations.ScienceDaily. Retrieved July 27, 2009, from http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090618144009.htm

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect