Animale


Receive HTML?

Home arrow Veterinari arrow Protocoale pentru diet
Protocoale pentru diet PDF Imprimare E-mail
 

VETERINAR

Protocoale pentru dietă

Programul dietei în instituţia noastră este acela de a urma procesul recomandat de AZA, care constă din:

Iformaţii generale: Ce şi cum mănâncă animalul în natură?

Personalul de îngrijire a animalelor şi supraveghetorul se informează despre regimul general oferit în alte instituţii, despre comportamentul natural, cunoaşterea dietei naturale şi nevoile speciale ale fiecărui exemplar în parte. Aceste informaţii se utilizează apoi în formularea dietelor pentru fiecare individ şi în prezentarea hranei.

Evaluarea dietei: Putem imita regimul natural cât mai aproape de resursele de care dispunem?

Datorită programării dietei şi din motive de aprovizionare, se poate întâmpla să nu putem imita dietele din natură. Vom încerca, însă, să asigurăm u n regim echilibrat, pe baza informaţiilor oferite şi cunoştinţelor disponibile. Va trebui de asemenea să ţinem seama de nevoile fizice ale individului, pentru a evita supraalimentarea. Veterinarul, curatorul şi un îngrijitor revăd şi actualizează dietele anual sau ori de câte ori este nevoie.

Implementarea dietei: Cum să prezentăm dieta astfel încât să fie atrăgătoare şi mai adecvată fiecărei specii?

Dietele sunt preparate şi prezentate pe bază de reţetar. Prezentarea alimentelor este importantă şi trebuie să ţină seama de numărul de animale (puncte de hrănire multiple), de mărimea porţiilor de hrană (poate animalul să apuce şi să mănânce corespunzător), de locul de hrănire (în ţarc/în spaţii nevizitabile). În dieta zilnică trebuie să se ţină seama şi de elementele de dresaj şi enrichment (adică să se scadă hrana folosită pentru dresaj sau enrichment).

Actualizarea dietelor: Reevaluarea dietelor după necesităţi.

Nu vom ajusta niciodată recomandările de regim fără aprobarea curatorului şi veterinarului. Dacă regimurile trebuie actualizate sau revăzute se vor utiliza Formularele de solicitare a schimbării dietei înaintate spre aprobare înainte de implementare. Dietele trebuie respectate cu stricteţe, pentru a şti cum să le ajustăm pentru a face faţă nevoilor mereu în schimbare ale animalelor.

Asigurarea calităţii: Asigurarea hranei celei mai bune posibil.

Este important să se verifice calitatea alimentelor în momentul livrării. Cum cele mai multe produse sunt expediate de magazine, trebuie să verificăm şi să înlăturăm produsele alterate, recipientele deschise, prezenţa mucegaiului sau a oricărui corp străin ce ar putea afecta calitatea alimentelor. Alimentele se depozitează în bucătărie, la răcitor sau congelator, pentru a reduce expunerea la intemperii sau dăunători, dacă nu există recomandări contrare. Trebuie să ne asigurăm că stocurile sunt rotite şi utilizate înainte de produsele nou livrate. Când şi dacă este posibil putem utiliza produse recunoscute naţional şi profesional pentru a putea analiza comparativ alimentele.

Documentaţie:

Personalul de îngrijire trebuie să înregistreze toate schimbările de alimente, cantităţi, moduri de prezentare şi acceptabilitate a dietelor pentru a permite o mai bună înţelegere a alimentelor asimilate de fiecare exemplar.

Regulamentul şi siguranţa în bucătărie:

Fiecare răspunde de curăţarea bucătăriei, răcitorului, congelatorului, veselei şi zonei de preparare a hranei după folosire. Toate recipientele pentru hrană şi deşeuri trebuie acoperite. Nu se lasă în chiuvetă vase sau cuţite murdare. N frigider sau congelator nu trebuie să existe nici un fel de alimente pentru consum uman.

Mulţumim lui John Wright, Curator la Hattiesburg Zoo, USA pentru aceste informaţii.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect