Animale


Receive HTML?

Home arrow Inregistrari arrow Inregistrarea dietei recomandate
Inregistrarea dietei recomandate PDF Imprimare E-mail


INREGISTRARI
(Inregistrarea dietei recomandate)

Inregistrati informatiile.

In mod ideal, inregistrarea dietei trebuie sa constea din infomatii cu privire la tranzactie, dieta din institutiile anterioare (daca exista), toate informatiile legate de nutritie existente in institutie (actualizari, modificari etc.) si informatii din rapoartele personalului de ingrijire a animalelor (greutatea animalelor, comportament de hranire anormal, obsevatiile ingrijitorilor, evaluari si intrebari) ca si alte informatii pertinente pentru sanatatea nutritionala a animalului.

Inregistrarea dietei trebuie sa fie pusa la dispozitia personalului de ingrijire spre analiza. Recomandam “Zootrition” ca format standardizat pentru astfel de informatii – informatii suplimentare gasiti la:

www.stlzoo.org/animals/animalfoodnutritioncenter/zootrition

Inregistrati utilizarea.

Inregistrarile legate de nutritie trebuie sa faca parte integranta din programul de hranire. Inregistrarile ajuta la documentarea deciziilor privind formularea si prezentarea hranei care pot preveni repetarea greselilor din trecut. Pentru majoritatea animalelor crescute in captivitate informatiile disponibile legate de nutritie sunt foarte limitate.

Din acest motiv, orice informatii culese au o imensa importanta. Inregistrarile trebuie sa contina informatii legate de cantitatea de hrana consumata (inclusiv preferinte alimentare), comportament de hranire, aspect general (greutate, par si piele, ochi, dinti etc.), schimbari de stare (gestatie, lactatie, crestere, imbatranire etc.), modificari de program (accelerat din diferite motive, refuzul hranei pentru ca animalul nu a venit in spatiul de hranire etc.), si miscarea animalelor (deces, mutari, scoatere din colectie etc.).

Aceste inregistrari pot fi utilizate pentru a urmari trendurile de hranire, proiecta administrarea adecvata a nutrientilor pe fiecare stadiu al vietii, identifica variabilitatea cerintelor nutritionale de la un individ la altul si de la o specie la alta (animale captive sau domestice) si imbunatati gestionarea generala a animalelor salbatice si domestice pe care le avem in ingrijire.

Sursa: European Zoo Nutrition Centre (www.eznc.org)

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect