Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow Arta curatarii tarcurilor
Arta curatarii tarcurilor PDF Imprimare E-mail

PAGINA INGRIJITORULUI
(Arta curatarii tarcurilor)

Curatenia in tarcurile si custile in care sunt cazate animale este o arta si exista reguli importante ce trebuie invatate si urmate. Ca in orice munca in care sunt implicate animale, in primul rand trebuie sa stiti cum traieste animalul in natura pentru a putea raspunde nevoilor sale.

Pare normal sa cureti si sa dezinfectezi tarcurile si custile – si, sigur, este necesar, deoarece spatiile murdare miros urat, arata neingijite si atrag paraziti, microbi si pot afecta sanatatea animalelor.  Desigur, nu este o nota buna nici din punct de vedere al impresiei pe care o fac vizitatorilor.

Multi dintre arborii si celelalte piese de mobilier care intra intr-un tarc sunt adesea din plastic sau alte materiale artificiale mai usor de curatat decat cele naturale si multe dintre acestea se curata si se dezinfecteaza in programul normal de curatenie zilnica...dar de multe ori o astfel de abordare nu este in beneficiul animalelor, putand fi chiar o procedura neprielnica acestora.

Marcarea olfactiva cu urina, sau cu glandele de miros, fecale etc. este o metoda pe care multe animale o folosesc pentru a-si defini teritoriul – aceasta delimitare a teritoriului ii da animalului sentimentul de siguranta si daca il privati de ea e foarte probabil ca animalul sa devina stresat, ultimul efect pe care l-ati putea dori.

Desigur, curatenia si dezinfectarea tarcului sunt necesare atat pentru pastrarea sanatatii animalului cat si pentru impresionarea viziatorilor.  Pentru a va asigura ca programul de curatenie a spatiilor se face in avantajul tuturor, va trebui sa instaurati un regim de curatenie selectiva cu evitarea zonelor marcate de animal, astfel ca acesta sa nu se simta stresat in momentul in care i se da din nou drumul in tarc si nu-si mai gaseste semnele.

Cum poate sa i se para unui animal al carui organ olfactiv este infinit mai sensibil decat al omului cand isi simte casa impregnata cu dezinfectant?

Hai sa nu transformam o intentie buna intr-un efect daunator.

Mal

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect