Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow DEFINIREA POSTURILOR
DEFINIREA POSTURILOR PDF Imprimare E-mail

Mi s-a cerut sa prezint o lista a posturilor si denumirilor posturilor care exista in institutiile zoologice, astfel ca in continuare am enumerat cateva posturi din gradini zoologice si acvarii, impreuna cu o scurta descriere a indatoririlor pe care le. De remarcat ca nu este o lista exhaustive si ca nu toate aceste posturi figureaza in toate institutiile cercetate si ca fisele posturilor sunt de multe ori diferite sau indatoririle se suprapun.

Director/Sef Executiv - Executa politicile stabilite de forul de conducere. Raspunde de mersul institutiei si de planurile de dezvoltare viitoare.

Director Adjunct - Ajuta directorul si preia conducerea in absenta acestuia.

Director/ Manager Financiar – Gestioneaza financiar institutia, inclusive plata facturilor, achizitii, investitii si intocmirea situatiilor financiare.

Curator Sef – Supravegheaza intreaga colectie de animale a institutiei si personalul de ingrijire a animalelor. Raspunde de planificarea strategica a colectiei.

Curator Animale – Gestioneaza o parte a colectiei de animale a institutiei: mamifere, pasari, pesti, reptile etc.

Medic Veterinar – Raspunde de programl de ingrijire a sanatatii colectiei de animale si de mentinerea la zi a fiselor de sanatate veterinara.

Tehnician Veterinar – Ajuta medical veterinar si acorda ingrijiri animalelor aflate sub supraveghere veterinara.

Functionar/Responsabil inregistrari – Tine la zi fisele computerizate ale colectiei de animale necesare pentru autorizatii si licente de detinere sau transport al animalelor.

Curator/Coordonator/Director cercetare – Supervizeaza proiectele de cercetare, mentine legatura dintre institutie si comunitatea stiintifica si publica articole in jurnale de specialitate.

Curator/Coordonator/Director conservare – Supravegheaza activitatile de conservare ale institutiei, inclusive proiiecte pe teren. Mentine legatura cu agentiile guvernamentale de protectie a speciilor salbatice si cu alte organizatii specializate in conservare.

Biolog/Zoolog Conservare – Acorda asistenta tehnica sistiintifica in gestionarea colectiei de animale si ajuta la desfasurarea diferitelro proiecte de cercetare sau de consevare la fata locului.

Ingrijitor sef – Supervizeaza o sectie sau department al institutiei; instruieste si programeaza activitatea ingrijitorilor.

Ingrijitor principal – Acorda ingrijiri primare animalelor din sectia sa.

Ingrijitor – Asigura ingrijirea zilnica a animalelor din institutie, inclusive prepararea dietei, curatenie, intretinerea generala a spatiului de expunere si inregistrarile zilnice.

Director/Manager Operatiui – Raspunde de fnctionarea de zi cu zi a instalatiilor si echipamentelor institutiei.

Curator al Expozitiei - Creeaza spatii de expunere si ajuta la proiectarea materialelor grafice.

Curator Horticultura – Raspunde de colectia botanica si lagatura dintre aceasta si colectia de animale, ca si de intretinerea zilnica a terenurilor institutiei.

Curator pentru Educatie - Planifica si implementeaza programele educative ale institutiei.

Manager/Director Relatii /Afaceri Publice – Promoveaza institutia, misiunea si pogramele acesteia in public, prin intermediul mass media.

Director/Responsabil Dezvoltare – Pune la punct si gestioneaza activitati de obtinere de fonduri care pot consta din scriere de proiecte pentru finantare si atragerea sponsorilor, ca si din solicitarea de donatii particulare.

Director/Manager Marketing – Creeaza campanii publicitare si alte activitati de constientizare a publicului cu privire la institutie.

Manager/Coordonator Manifestari Special – Pune la punct si implementeaza manifestari de atragere a viyitatorilor pe tot parcursul anului.

Director/Manager Membri – Raspunde de mentinerea si marirea numaruluii de membri ai institutiei familii si personae particulare proiectand anifestari speciale destinate numai membrilor. Poate fi responsabil si cu programele de “adoptie animale” destinate strangerii de fonduri.

Manager Magazin de suveniruri – Gestioneaza personalul si toate aspectele functionarii magazinului de la achizitia produselor la designul interior al magazinului.

Manager Servicii pentru Vizitatori – Supravegeza personalul si sectiile care se ocupa de publicul vizitator inclusiv concesiuni si toalete.

Manager/Director Personal – Raspunde de toate chestiunile legate de personal inclusive stat de salarii, asigurari si aspecte fiscale.

Coordonator Voluntari – Raspunde de recrutarea si mentinerea unui personal de voluntari/studenti in practica. Intre sarcinile sale se numara programarea cercetatorilor in activitati pe amplasament si in afara lui si informarea acestora despre ultimele evenimente de reltat publicului.

Student Voluntar – Intre sarcinile acestuia se pot numara pregatirea dietei, ingrijirea animalelor mici, instruirea in programele educative, conducerea gupurilor de vizitatori si participarea ca gazda la manifestari speciale.

Ingrijitor necalificat – Unele institutii ofera programe de vara pentru liceeni care doresc sa faca munca de voluntariat in gradini zoologice sau acvarii. Indatoririle lor sunt adesea similare cu cele ale altor voluntari, dar sunt supravegheati mult mai atent.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect