Animale


Receive HTML?

Home arrow Cercetare arrow De ce cercetare zoo?
De ce cercetare zoo? PDF Imprimare E-mail

Mediul zoo oferă numeroase oportunităţi de studiere şi culegere de informaţii privind o mare varietate de specii privite de aproape într-un mod imposibil altfel.

Rolul ştiinţei în lumea zoo s-a dezvoltat o dată cu rolul lor de conservare. Fiecare pas al unui program de conservare “in situ” trebuie să se bazeze pe cunoştinţe solide. Acestea pot include lucrări de genetică pe populaţii mici sau la graniţa taxonomică dintre sub-specii. Studiul bolilor la toate speciile afectate “ex situ” poate avea un rol vital pentru înţelegerea şi controlul bolilor în natură.

Programele de reproducţie “ex situ” trebuie şi ele să se bazeze pe cunoaştere – fiziologia reproductivă are o importanţă deosebită şi noul domeniu al criobiologiei de a stoca moştenirea genetică a speciilor pe cale de dispariţie are o valoare inestimabilă.

Pe lângă aspectul de conservare, cunoaşterea tot mai bună a cerinţelor fizice şi de comportament ale speciilor zoo este vitală pentru stabilirea celor mai înalte standarde de bunăstare cotidiană a animalelor. Accentul activităţii ştiinţifice asupra fiecărui animal din zoo determină o atitudine mai înţelegătoare faţă de conservarea speciei în ansamblu. Domeniile relevante de investigat sunt dieta, nutriţia, contracepţia, medicina speciilor sălbatice şi studiile de comportament.

Cercetarea în zoo este relevantă şi în alte domenii precum agricultura şi medicina umană – virusul West Nile a fost detectat prima dată în grădinile zoo din SUA de către comunitatea veterinarilor zoo. În final, datele de bază necesare în cele mai moderne ale ştiinţelor biologice pot fi obţinute mai uşor de la mulţimea speciilor din zoo.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect