Animale


Receive HTML?

Home arrow Cercetare arrow Sugestii posibile pentru proiecte de cercetare
Sugestii posibile pentru proiecte de cercetare PDF Imprimare E-mail

CERCETARE

Sugestii posibile pentru proiecte de cercetare

Aflarea diametrului optim al crengilor in raport cu posibilitatile de catarare la diverse specii de maimute si feline, prin furnizarea mai multor diametre de crengi.

Aflarea efectului pe care il are un nou regim alimentar pentru diverse specii de antilope, cu observatii efectuate asupra animalelor atunci cand acestea consuma dupa regimul normal si dupa regimul nou, si cu aflarea oricaror efecte benefice sau adverse.

Datele stiintifice trebuie prelevate pentru o durata de timp indelungata, pentru a acoperi o schimbare etapizata a regimului alimentar, lasand timp suficient ca schimbarile la nivelul intestinelor sa se acomodeze noului regim, permitand colectarea coproculturilor pentru analizarea continutului inainte, in timpul si dupa schimbare, ca si evaluarea portiunii ingerate. Rezultatele vor fi mai apoi comparate intre specii, inainte si dupa schimbarea de regim. Este recomandata discutarea schimbarilor de regim cu veterinarul dvs. si cu membrii comisiei de evaluare etica a gradinilor zoologice.

Masurarea necesitatilor de nutritie. Nivelul mare de proteine in dieta copitatelor duce nu doar la obezitate, ci si la cresterea necontroloata a copitei si cornului. Adeseori, animalele obeze se confrunta cu dificultati in reproducere, ca si cu o serie de afectiuni produse de supraponderabilitate, cum ar fi degenerarea articulatiilor. Cercetarea factorilor nutritivi ar putea sa duca la un regim alimentar mai sarac in proteine, si totodata sa satisfaca totalitatea cerintelor nutritionale, incurajand dezvoltarea comportamentelor nutritionale de tip natural.

Furnizarea mai multor locuri din incinta ca zone pentru culcusuri/cuiburi de animale, permitand alegerea individuala si conditii de viata mai bune. Un asemenea studiu ar putea sa genereze o mai buna intelegere a necesitatilor legate de mediu.

Evaluarea valorilor standard pentru specii individuale, precum leii, in ce priveste anestezierea ocazinala a acestora, ca si a tipului si cantitatii de anestezic utilizat, folosite si testate pe parcursul timpului. Aceasta informatie este vitala pentru lucratorii de la fata locului, care s-ar putea gasi in situatia de a anestezia lei in natura si ar avea acces la datele colectate din cercetarile effectuate in gradinile zoologice.

Analiza organelor animalelor post mortem. Daca un animal moare, este sacrificat sau eutanasiat, corpul sau poate oferi multe informatii. Oasele unui urs care a trait peste speranta de viata a speciei pot indica o degenerare grava, ceea ce sugereaza ca animalul a fost mentinut intr-o existenta marcata de durere si suferinta.

O astfel de informatie ar influenta deciziile cu privire la calitatea vietii altor ursi. Rezultatele autopsiei pot furniza multe informatii cu privire la afectiunile ce s-ar putea considera a fi prevalente la anumite specii.

Studierea tipului de lastare cu care sunt hranite anumite specii, si a efectului acestora asupra speciilor in cauza.

Aceasta cercetare ar fi cel mia bine efectuata in cooperare de mai multe gradini zoologice care ar coordona mai apoi informatia obtinuta.

(Rezumat dupa DEFRA (Regatul Unit), Zoos Forum Handbook)

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect