Animale


Receive HTML?

Home arrow Pagina ingrijitorului arrow PROTOCOLUL PRIVITOR LA SANATATEA SI SIGURANTA SPECIILOR INDIVIDUALE.
PROTOCOLUL PRIVITOR LA SANATATEA SI SIGURANTA SPECIILOR INDIVIDUALE. PDF Imprimare E-mail

PAGINA INGRIJITORULUI

PROTOCOLUL PRIVITOR LA SANATATEA SI SIGURANTA SPECIILOR INDIVIDUALE.

LEI, TIGRI, LEOPARZI, GHEPARZI si alte FELINE MARI.

Introducere.

Toate aceste specii sunt animale puternice, de mari dimensiuni, capabile de comportament agresiv fata de om. Ele sunt capabile sa provoace rani extrem de grave, si chiar moartea. Riscul zoonozei este minim, dar contactul direct intre ingrijitori si animale trebuie redus cat mai mult.

Tarcul atribuit fiecarei specii in parte trebuie amenajat in asa fel incat personalul sa nu intre in contact fizic direct cu felinele mari. Totusi, daca felinele sunt prezente in apropiere, ingrijitorii trebuie sa aiba in continuare grija atunci cand lucreaza in partile din zona de expunere care sunt protejate cu plasa de sarma.

Protocolul de siguranta

INGRIJITORII NU POT INTRA NICIODATA, SUB NICI UN MOTIV,
INTR-UN TARC IN CARE SUNT PREZENTE FELINE MARI.

Cei aflati in pracica nu pot lucra cu aceste specii decat sub supravegherea unui ingrijitor calificat.

Personalul ce lucreaza intr-o zona cu feline mari trebuie sa aiba la purtator o statie de emisie-receptie.

Toate portile / usile glisante / sistemele de incuiere si usile trebuie verificate a doua oara de un al doilea ingrijitor – care sa fie cel putin de nivelul unui ingrijitor cu vechime –, inainte ca ingrijitorii sa poata patrunde in zona de intretinere, sau ca animalele sa fie din nou eliberate in zona care a fost intretinuta.

Acolo unde se folosesc, gardurile electrificate TREBUIE sa fie verificate in fiecare dimineata, si datele obtinute notate in raportul personalului. Orice defecte trebuie raportate unui membru al echipei manageriale a gradinii zoologice imediat si inainte ca animalelor sa li se permita accesul in orice zona protejata de garduri electrice.

Sub NICI UN PRETEXT nu trebuie sa aiba loc incercari de a atinge animalele prin reteaua de sarma, iar animalele nu trebuie incurajate sa atinga niciun membru al personalului.

In circumstante aparte, s-ar putea dovedi necesar ca anumite exemplare sa fie hranite manual, prin reteaua de sarma (de ex., in cazul medicamentelor administrate oral). In toate aceste cazuri, ingrijitorul in cauza trebuie sa obtina permisiunea de la un membru al echipei manageriale a gradinii zoologice. O asemenea procedura trebuie efectuata doar de catre ingrijitorii calificati.

In cazul oricaror muscaturi si zgarieturi produse de animale asupra membrilor personalului, in cazul in care a fost afectata pielea, trebuie ceruta si inregistrata in Caietul de raport privind accidentarile interventia personalului de prim-ajutor.

Concentrati-va mereu asupra operatiunii ce trebuie efectuata.

Nu imprumutati NICIODATA cheile personalului neautorizat.

Fiti MEREU atenti la localizarea animalelor in raport cu dvs., si NICIODATA sa nu va aplecati peste garduri sau sa va pozitionati in locuri unde poate avea loc un accident.

Este de maxima importanta ca atunci cand lucrati la fata locului sa fiti MEREU CONCENTRATI la ce aveti de facut, si MEREU CONSTIENTI de locul in care se afla animalele.

PERICOLE MAJORE.

Muscaturi grave.

Laceratii grave.

(Adresam multumiri dr-ului Tropeano si personalului sau de la Colchester Zoo pentru aceste instuctiuni)

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Precedent   Urmator >

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect