Animale


Receive HTML?

Home
Bine ati venit la Zoo Linx

BUN VENIT LA ZOO-LINX

Zoo-Linx a început acum patru ani ca instrument de comunicare pentru instituţiile zoologice şi diferiţi factori interesaţi de aceste probleme din România sub forma unui buletin informativ lunar transmis prin email. Din ianuarie 2009 a luat forma unui sit internet şi lista de destinatari a fost extinsă, pentru a include comunitatea zoologică în general.

Obiectivul său este de a oferi asistenţă practică şi de informare cu privire la practicile moderne de menţinere a animalelor în pentru instituţiile zoologice care au cea mai mare nevoie de ele.  Frontierele în continuă extindere ale Uniunii Europene şi sistemele de comunicare tot mai perfecţionate care există astăzi – mai ales internetul – au făcut ca lumea celor preocupaţi de instituţiile zoo să se apropie şi în acelaşi timp să vină mai aproape de public.

În acelaşi timp, tema bunăstării animalelor în captivitate a devenit centrul unei mai mari atenţii şi au reieşit mai pregnant domeniile în care, dintr-un motiv sau altul, este necesară asistenţă.  Pe internet au fost publicate sute de pagini de articole negative la adresa grădinilor zoologice, dar în activitatea acestora şi prea puţin se discută în mod proactiv despre bunăstarea animalelor ţinute în captivitate!

“Măreţia unei naţiuni şi progresul său moral pot fi judecate după felul în care îşi tratează animalele”. 
Mahatma Gandhi

Din păcate nu ne stau la dispoziţie milioane de dolari cu care să putem salva acele instituţii care, din diferite motive, se află acum în situaţii negative – dar nu întotdeauna banii sunt în primul rând necesari pentru îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a animalelor şi, desigur, lumea zoo reprezintă mult mai mult decât simpla bunăstare a animalelor – educaţie, conservare şi cercetare etc.

Prin urmare ce încercăm şi sperăm noi să realizăm?  În primul rând, cum am mai spus, să oferim un instrument de comunicare pentru instituţiile zoologice – mai ales cu cele care poate nu aparţin încă unei asociaţii sau care se luptă să supravieţuiască şi să se afirme ca exemple pozitive – oferind ceea ce este mai bun în asigurarea bunăstării animalelor, conservare, cercetare şi educaţie.

Acest deziderat nu se va materializa decât dacă există persoane dispuse să ofere asistenţă prin scrierea şi donarea de articole (oricât de scurte) sau transmiterea de sfaturi în domenii precum bunăstarea animalelor, nutriţie, enrichment – practic pe orice temă legată de menţinerea animalelor sălbatice în captivitate.

Dacă cineva are nevoie de un ajutor anume, vă rugăm să cereţi şi noi vom transmite cererile de asistenţă cititorilor noştri.

Ar fi minunat dacă am putea să ne obişnuim să conlucrăm în beneficiul animalelor aflate în grija noastră – există cazuri în care o astfel de colaborare nu are loc – şi, cu ajutorul acestei reviste şi al celor care scriu pentru ea, putem face ca lucrurile să se schimbe, cât de puţin, în bine.

Zoo-Linx este publicat acum în limbile română şi engleză – dacă doriţi să ajutaţi prin traducerea articolelor în limba ţării dumneavoastră, vă rog să mă contactaţi. Dacă doriţi să trimiteţi articole, vă rugăm să folosiţi butonul „Contact”.  Articolele trimise înainte de 21 ale lunii vor fi publicate în numărul din luna respectivă.

Dacă unele articole pe care le-aţi publicat în alte medii de informare ar putea fi utile colegilor din ţara dumneavoastră sau de peste hotare, vă rugăm să ne trimiteţi o scurtă descriere şi referinţa (link) la publicaţia respectivă.

Ştiri scurte despre evenimente petrecute la instituţia dumneavoastră vor fi publicate pe prima pagină, cu titlul şi opţiunea „Read more” pentru textul întreg.

Vă mulţumim anticipat pentru orice comentarii şi critici constructive transmise pe acest site.

Mal T. Hyett

 

 

Stiri

Check This out

 Plant Ecology and Evolution Lab 

Citeste mai departe...
 
IUCN study confirms vertebrate extinction crisis
Citeste mai departe...
 
We (G.A.I.N.) have created an English language  homepage.....
Citeste mai departe...
 
The new EAZA campaign is now underway.......
Citeste mai departe...
 

The story of SHAPE―Regionals

Citeste mai departe...
 
Training materials wanted for Romanian project.....
Citeste mai departe...
 
© 2018 Zoolinx Romania

Powered by Pret-Corect